Путин у Мариупољу: Специјалну операцију нисмо почели 2014. јер нисмо имали хиперсонично оружје

У ШТАБУ ОПЕРАЦИЈЕ У РОСТОВУ-НА-ДОНУ РАЗГОВАРАО СА ГЕРАСИМОВОМ И СУРОВИКИНОМ

* Кроз Мариупољ, у којем се до маја 2022-ге још жестоко пуцало, председник РФ се провезао аутомобилом којим је лично управљао. А заменик премијера Русије Марат Хуснулин, који је задужен за обнову тог лучког града у саставу Доњецке Републике, обавестио је шефа државе да је пут Мариупољ-Доњецк проширен (четири траке) и модернизован и да се њиме из једног града у други стиже за мање од једног сата

__________________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин током два дана посетио је три за Русију и исход њене специјалне војне операције значајна града: Ростов-на-Дону, Севастопољ и Мариупољ.

         Прво је у Ростову – у командном центру специјалне операције - саслушао рапорте начелника Генералштаба Оружаних снага РФ Валерија Герасимова и Сергеја Суровикина. Дакле: броја 1 и броја 2 за спецоперацију.

         Шта су Герасимов и Суровикин рекли свом главнокомадујућем – не зна се. Шта је он њима – такође.

У Севастопољу

         Али, председник РФ јепотом одговорио на важно питање: због чега Русија није почела неку врсту специјалне операције још 2014-те?

         „Тада нисмо имали хиперсонично оружје, а сада имамо! Да, ми га заправо сада не користимо, али постоји. Постоје и други савремени системи, а 2014. године нисмо имали ништа слично“, нагласио је.

         У Севастопољу, у који је стигао поводом деветогодишњице уласка града и Крима у састав Русије, поред осталог посетио новоотворену школу савремене уметности.

У команди специјалне операције дочекао га

начелник Генералштаба Валериј Герасимов

         Кроз Мариупољ, у којем се до маја 2022-ге још жестоко пуцало, провезао се аутомобилом којим је лично управљао.

         Заменик премијера Русије Марат Хуснулин, који је задужен за обнову тог лучког града у саставу Доњецке Републике, обавестио је шефа државе да је пут Мариупољ-Доњецк проширен (четири траке) и модернизован и да се њиме из једног града у други стиже за мање од једног сата.

          Навео је да је Мариупољ добио градску расвету, да се његови становници масовно враћају, а да ће прва трамвајска линија профункционисати до лета.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари