Путин за Corriere della Sera: Вашингтон почиње да размишља о обнављању дијалога са Москвом

ОЦЕНИО ДА НА ЗАПАДУ НЕ ПРЕСТАЈУ СА ПОКУШАЈИМА ДА ДЕМОНИЗУЈУ РУСИЈУ

* У интервјуу италијанском листу апсурдним назвао оптужбе да се Русија мешала у америчке председничке изборе 2016-те и указао: „Милерова комисија за ту оптужбу није успела да прикупи никакве доказе зато што самог мешања – није било. Међутим, санкције које су САД увеле против Русије, користећи као изговор оптужбе о мешању, до данас су на снази“

___________________________________________________________

         ИТАЛИЈАНСКОМ дневном листу Corriere della Sera Владимир Путин је рекао да је Вашингтон у последње време почео „размишља о обнављању дијалога са Москвом поводом широког круга  стратешких питања.

         У том контерксту је нагласио да би договор о контроли над наоружањем учврстило међународну стабилност:

         „У Русији за то постоји политичка воља. На потезу су Сједињене Државе“.

         Путин је у истом интервјуу апсурдним назвао оптужбе да се Русија мешала у америчке председничке изборе 2016-те и указао:

         „Милерова комисија за ту оптужбу није успела да прикупи никакве доказе зато што самог мешања – није било. Међутим, санкције које су САД увеле против Русије, користећи као изговор оптужбе о мешању, до данас су на снази“.

         Руски лидер је оценио да је `из истог филма` и покушај да се Русији припише измишљено мешање у изборе за Европски парламент:

         „Таква прашина је подизана да би се штетним руским мешањем објаснили слаби резултати одређеноих политичких снага. Главни циљ је, наравно, стари: демонизовање Русије у очима обичних Европљана. Русија нема намеру да се меша у унутрашње ствари држава ЕУ нити било кога другог и по томе се суштински разликујемо од САД и њихових савезника који су подржали државни удар у Украјини у фебруару 2014-те“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари