Путин: За Русију је наступило време самоопредељивања – у свему, па и у култури

НАГЛАСИО: БОРИМО СЕ И ЗА ПРАВО ДА БУДЕМО СВОЈИ, АЛИ СЕ НИКАД НЕЋЕМО ОДРЕЋИ БАХА, БЕТОВЕНА И О. ХЕНРИЈА

* Студентима Московског државног универзитета рекао да Русија неће живети без светске културе, за разлику од западних земаља које одбацују и руског композитора Петра Чајковског

__________________________________________________

         ЗА РУСИЈУ је наступило време самоопредељивања у свему и борбе за право да буде своја – рекао је Владимир Путин.

         Председник РФ се овим речима обратио учесницима отварања Академије креативних индустрија у кримском уметничком кластеру Таврида. И додатно указао:

         „Ово се у потпуности односи и на нашу културу и свако креативно трагање. Култура и уметност треба да уједињују људе, али су данас у епицентру геополитичке конфронтације. Све што је повезано са Русијом, покушавају да искључе, да избришу из цивилизацијског наслеђа. Типови који то покушавају - кажњавају саме себе и лишавају своје народе могућности да буду у додиру ремек-делима“.

         Путин је нагласио да се у Русији поштује наслеђе светске културе и да је у његовој земљи зато немогуће замислити покушаје да се оно „укине“.

         Студентима Московског државног универзитета рекао је да Русија неће живети без светске културе, за разлику од западних земаља које одбацују и руског композитора Петра Чајковског.

          Путин је нагласио да је у Русији немогуће `прецртати` Бетовена, Баха или О. Хенрија.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари