Путин: Запад је Украјинцима наменио улогу топовског меса

НАГЛАСИО ДА ЈЕ РУСКА СПЕЦИЈАЛНА ОПЕРАЦИЈА У УКРАЈИНИ ПОТПУНО У СКЛАДУ СА ПОВЕЉОМ УН

Изложба Армија-2022, у подмосковском парку Патриот

* У обраћању учесницима Московске конференције о међународној безбедности председник РФ рекао: „Такозвани колективни Запад намерно руши систем европске безбедности, склапајући нове војне савезе“

* „САД и њихови вазали грубо се мешају у унутрашње ствари суверених држава: организују провокације, државне ударе, грађанске ратове. Претњама, уценама и притисцима покушавају да натерају независне државе да се повинују њиховој вољи, да живе по правилима која су им страна. А све то са једним циљем – да одрже своју доминацију, модел који им омогућава да паразитирају на рачун целог света, као што је то било вековима раније“

_________________________________________________________

       СЈЕДИЊЕНЕ Државе покушавају да временски развуку сукоб у Украјини, рекао је председник Русије Владимир Путин у обраћању учесницима Московске конференције о међународној безбедности.

       Истакао је да Вашингтон распаљује и конфликтни потенцијал у Азији, Африци и Латинској Америци. И објаснио:

       „Западу су потребни сукоби да би одржавао сопствену хегемонију. Зато су се закачили на Украјину, зажмуривши на ширење у тој земљи неонацистичке идеологије и на масакре становника Донбаса. Запад наставља да пумпа оружје Кијеву да би продужио сукоб“.

       Председник РФ је посебно указао да је специјална војна операција у Украјини у потпуном складу са Повељом Уједињених нација.

       У наставку је опет говорио о држању Запада:

       „Ситуација у свету се динамично мења, формирају се контуре мултиполарног светског поретка, све више држава и народа бира пут слободног, сувереног развоја на основу свог идентитета, традиције и вредности. Западне глобалистичке елите се супротстављају тим објективним процесима, изазивају хаос, распламсавају старе и нове сукобе, спроводе политику такозваног обуздавања, и заправо поткопавају све алтернативне, све суверене путеве развоја.

Ракетни део изложбе

        - САД и њихови вазали – додао је руски лидер - грубо се мешају у унутрашње ствари суверених држава: организују провокације, државне ударе, грађанске ратове. Претњама, уценама и притисцима покушавају да натерају независне државе да се повинују њиховој вољи, да живе по правилима која су им страна. А све то са једним циљем – да одрже своју доминацију, модел који им омогућава да паразитирају на рачун целог света, као што је то било вековима раније, а такав модел се може задржати само на силу“.

       - Такозвани колективни Запад, истакао је председник РФ, намерно руши систем европске безбедности, склапајући нове војне савезе. Блок НАТО се креће на исток, изграђује војну инфраструктуру, укључујући распоређивање система противракетне одбране и повећава ударне способности офанзивних снага. То се лицемерно проглашава за јачање безбедности у Европи, али се у стварности дешава супротно. А предлози мера узајамне безбедности које је Русија изнела у децембру прошле године једноставно су игнорисани“.

       Путин се још једном вратио специјалној операцији у Украјини, рекавши:

        „Да би задржали хегемонију, потребни су им сукоби. Зато су народу Украјине наменили судбину топовског меса, рализовали пројекат „антирусија“. Циљеви операције су јасно и прецизно дефинисани – безбедност Русије и заштита становника Донбаса од геноцида. А Сједињене Државе покушавају да продуже овај сукоб. На потпуно исти начин подстичу сукобе у Азији, Африци, Латинској Америци".

        Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga     

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари