Путин: Запад је Украјину претворио у своју колонију - САД агресивно шире хаос у свету

ПРЕДСЕДНИК РФ СЕ ВИДЕО-ПОРУКОМ ОБРАТИО МИНИСТРИМА ОДБРАНЕ ЗЕМАЉА ШОС И ЗНД

Председник РФ честита носиоцима звања Херој Русије

* „Запад настоји да одржи доминацију на све могуће начине, прибегавајући сили, санкцијама и обојеним револуцијама. Против Русије цинично користи украјински народ. И као топовско месо и као ону справу којом су у стара времена разбијана врата тврђава“

______________________________________________________

       ЗАПАД је дуги низ година бесрамно црпио и експлоатисао ресурсе Украјине, подстицао геноцид и терор у Донбасу – оценио је Владимир Путин у видео поруци учесницима састанка министара одбране земаља чланица ШОС и Заједнице Независних Држава.

       Руски лидер је у наставку посебно нагласио:

       „Запад је, заправо, претворио Украјину у своју колонију, а сада против Русије цинично користи украјински народ. И као топовско месо и као ону справу којом су у стара времена разбијана врата тврђава. Зато наставља да је снабдева оружјем и муницијом, усмеравајући у њу плаћенике,. Запад гура Украјину на самоубилачки пут“.

        Запад широм света – додао је председник РФ - уводи незаконите санкције, користи технологије „обојених револуција“ и подстиче војне сукобе.

       - Запад настоји да одржи доминацију на све могуће начине, прибегавајући сили, санкцијама и обојеним револуцијама. Сједињене Државе сада свесно агресивно шире хаос у свету.

       Путин је раније рекао да је Запад покренуо рат још 2014. године, претварајући украјински народ у топовско месо.

       Британски краљевски саветник и адвокат Алпер Али Риза је 6. новембра назвао САД и Европу кривцима за избијање сукоба у Украјини.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари