Путин: Западу је време да схвати да неће успети са својим геополитичким плановима против Русије

НАГЛАСИО ДА УКРАЈИНСКА АРМИЈА У КОНТРАОФАНЗИВИ ИМА 10 ПУТА ВЕЋЕ ГУБИТКЕ ОД РУСКЕ ВОЈСКЕ

* У разговору са ратним извештачима, за Сједињене Државе рекао да немају савезнике већ само вазале: „Американци се држе веома прагматично и све раде само у свом интересу. Зато и имају само вазале. Али, вазали Вашингтона су већ почели да схватају о чему се ради“

* „Наше снаге су током контраофанзиве изгубиле 54 тенка. Неки се могу поправити.  Оружане снаге Украјине су у од 4. јуна изгубиле више од 160 тенкова и 25-30% ратне технике коју им је испоручио Запад“

* „Немачки тенкови Leopard и америчке борбене машине пешадије Bradley предивно горе. Као што смо и претпостављали јер резервне гранате нису одвојене од посаде тенка. А наш тенк Т-90 „Прорив“ – указао је председник РФ - нема премца у свету“

______________________________________________________

         ЗАПАД мора да схвати да неће моћи да оствари геополитичке циљеве које везује за Русију - изјавио Владимир Путин на састанку са ратним извештачима.

         Искористио је притом прилику да јавности саопшти да у Русији не постоји потреба за проглашавањем ратног стања. А ни за допунском мобилизацијом.

         Иначе, прво је указао да земље које шаљу оружје у Украјину крше закон о забрани испоруке оружја у зоне сукоба.

         Нагласио је се циљеви и задаци специјалне војне операције у Украјини мењају у складу са тренутном ситуацијом, али да су генерално фундаменталне природе:

         „Зато, у принципу, наравно нећемо ништа крупно мењати. Циљеви операције су за нас фундаментални“.

         Поновио је да су западне земље са Минским споразумима банално изиграле Русију.

         Посебно је нагласио да су губици руске војске у одбијању контраофанзиве Оружаних снага Украјине 10 пута мањи од губитака трупа кијевског режима.

         Прецизирао је да се украјински губици - у контраофанзиви која траје од 4. јуна - „приближавају катастрофалним”.

         „Наше снаге су током контраофанзиве изгубиле 54 тенка. Неки се могу поправити.  Оружане снаге Украјине су у од 4. јуна изгубиле више од 160 тенкова и 25-30% ратне технике коју им је испоручио Запад“.

         - Немачки тенкови Leopard и америчке борбене машине пешадије Bradley предивно горе. Као што смо и претпостављали јер резервне гранате нису одвојене од посаде тенка. А наш тенк Т-90 „Прорив“ – указао је председник РФ - нема премца у свету“. 

         У овом контексту је навео да је напад на један руски брод са четири поморска дрона-камиказе координирао, односно – наводио на циљ један амерички дрон.

         За Сједињене Државе је рекао да немају савезнике већ само вазале:

         „Американци се држе веома прагматично и све раде само у свом интересу. Зато и имају само вазале. Али, вазали Вашингтона су већ почели да схватају о чему се ради“.

         Путин је иницирао да се у Русији направи парк од споменика које оборила и демонтирала украјинска власт.

         Имао је у виду споменике Лењину, Жукову, Булгакову, Ватутину, Потемкину, Пушкину.

          Посебно је апострофирао споменик императорки Јекатерини Великој који је недавно демонтиран у Одеси...

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари