Ал Каида покушала напад реактивним пројектилима на руску авио-базу у Сирији

ИСПАЛИЛА ЧЕТИРИ – ДО ХМЕЈМИМА НИСУ ДОЛЕТЕЛИ, АЛИ СУ УБИЛА ДВА И РАНИЛИ ЧЕТИРИ ЦИВИЛА

* Оружане снаге РФ су се 2015-те умешале у сиријски рат – на позив легалне власти у Дамаску. За само две године су потпуно преокренуле његов ток и потпуно осујетиле планове Вашингтона, Лондона, Париза, Анкаре и арапских монархија

________________________________________________________________

        СИРИЈСКА Ал Каида – која се заједно са савезницима прогласила за Хајат Тахрир аш-Шам – поново је покушала да угрози руску ааво-базу Хмејмим.

        Испалили су према њој четири реактивна пројектила, али ни један није успео да долети до циља, па су експлодирали у ваздуху.

        Ни Хмејмим ни његов персонал нису претрпели никакву штету, али је један од пројектила убио два сиријска цивила и четворицу ранио.

        База Хмејмим, која се налази у близини сиријске медитеранске луке Латакије, стална је мета напада терориста и побуњеника.

        Сличан напад покушали су и 5. августа, ранивши четворо цивила.

        Готово идентични напади су се догодила 6, 7. и 26. јуна.

        Москва отворено оптужује Запад да штити сиријске терористичке формације јер му је намера да под њиховом контролом сачува сиријску северозападну провинцију Идлиб.

        Оружане снаге РФ су се 2015-те умешале у сиријски рат – на позив легалне власти у Дамаску.

        За само две године су потпуно преокренуле његов ток и потпуно осујетиле планове Вашингтона, Лондона, Париза, Анкаре и арапских монархија.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари