Џонсон: Покушаји да се украјинска криза реши сада – само ће ојачати позиције Москве

ВИСОКИ ФУНКЦИОНЕР СТЕЈТ ДЕПАРТМАНА: САД ЋЕ ВЛАДИ УКРАЈИНЕ ДАВАТИ $1,5 МИЛИЈАРДИ МЕСЕЧНО

* Реплицирајући Емануелу Макрону, на самиту Г7 у Баварској, рекао: „То ће само продужити нестабилност и дати Путину карт-бланш да константно манипулише и сувереним земљама и међународним тржиштима“

____________________________________________________________

       ПОКУШАЈИ да се криза у Украјини реши у овој фази само ће конзервирати нестабилност у свету и ојачати позиције Москве - изјавио је Борис Џонсон.

       Тачније, британски премијер је ово рекао француском председнику Емануелу Макрону током састанка на самиту Г7 у Елмауу, у Баварској.

       Џонсонов кабинет је овим поводом саопштио:

       „[Премијер] је нагласио да ће сада покушаји решавања сукоба само продужити нестабилност и дати Путину карт-бланш да константно манипулише и сувереним земљама и међународним тржиштима“.

       Први заменик помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Дерек Хоган рекао је 13. јуна да ће Сједињене Државе обезбеђивати приближно 1,5 милијарди долара месечно Украјини за „рад владе“.

       Међутим,, неколико дана касније је кустос Националног музеја Украјине у Чикагу, Марија Климчак, рекла да је финансијска подршка Запада Украјини за само четири месеца пала са „ентузијастичног нивоа“ на „разочаравајући“.

       Politico је 2. јуна објавио да на Капитол Хилу расте забринутост у вези са способношћу Бајденове администрације да правилно управља невиђеним количинама готовине и хиљадама `комада` америчког оружја које се упућује Украјини.

     Региструјте се на нашем Telegram  каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари