Меркел опет клекнула пред Сједињеним Државама

ДА БИ СЕ ЈОШ ВИШЕ ДОДВОРИЛА – ОПТУЖИЛА РУСИЈУ ЗА СЛОМ СПОРАЗУМА О РАКЕТАМА СРЕДЊЕГ ДОМЕТА

* „Постоје добри разлози да америчке трупе буду у Немачкој која је за њих створила прворазредну инфрастуктуру у коју су уложена велика средства“

______________________________________________________________

        ОПЕТ је Немачка Ангеле Меркел клекнула пред Сједињеним Државама.

        Након што је амерички амбасадору берлину, Ричард Гренел, изјавио да је могуће да ће бар део америчких трупа из Немачке бити пребачен у Пољску, она је и њему и Доналду Трампу `храбро` скресала:

        „Постоје добри разлози да америчке трупе буду у Немачкој која је за њих створила прворазредну инфрастуктуру у коју су уложена велика средства. Сматрам да Немачка има добра места за дислокацију америчких војника.“

        У наставку се додатно `пресамитила`:

        „Ми у оквиру пријатељских преговора поздрављамо боравак америчких војника код нас. Заиста постоје добри разлози да америчке трупе буду у Немачкој, а ми ћемо предузети мере да Бундесвер буде ефикаснији“.

        Још је рапортовала да је њена влада већ донела одлуку да војне расходе до 2024-те подигне са досадашњих 1,3 на 1,5 одсто националног БДП.  

        Нагласила је да је обновљена одлука јер је први пут била донета у време док је у Белој кући био Барак Обама.

        Да би се још више додворила Вашингтону, оптужила је Русију за престанак важења споразума о ракетама средњег и малог домета.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари