Пригожин: Украјина месечно у Бахмуту има до 11.000 погинулих

РИТЕР: УКРАЈИНУ ЧЕКА ПОРАЗ НАРЕДНИХ МЕСЕЦИ, ИМАЋЕ СТОТИНЕ ХИЉАДА УБИЈЕНИХ И ЗАРОБЉЕНИХ

Јевгениј Пригожин

* Оснивач „Вагнера“ Јевгениј ПРИГОЖИН није желео да износи бројке о украјинским губицима у наоружању и војној опреми, нагласивши да су то засад тајни подаци

* Скот РИТЕР: „Сваки Украјинац који је сада на бојном пољу ће у наредним месецима погинути, бити рањен или заробљен. То је њихова судбина... Оружане снаге Украјине неће моћи да пробију моћне одбрамбене линије руске војске, па ће током своје пролећне контраофанзиве претрпети страшне губитке

____________________________________________________________

         ОСНИВАЧ „Вагнера“ Јевгениј Пригожин изјавио је да украјинска армија у борбама за Бахмут и зону око њега месечно губи 10-11 хиљада војника.

         Додатно је прецизирао: „Према проценама нашег Министарства одбране, то је 10-11 хиљада сваког месеца.  Само погинулих“.

         Пригожин није желео да износи пшодатке о украјинским губицима у наоружању и војној опреми, нагласивши да су то засад тајни подаци.

         Бивши инспектор УН за оружје у Ираку, Американац Скот Ритер оценио је да ће Оружане снаге Украјине бити поражене у наредним месецима и да ће имати стотине хиљада убијених и заробљених.

Борбе у Бахмуту (Артјомовску)

         „Сваки Украјинац који је сада на бојном пољу ће у наредним месецима погинути, бити рањен или заробљен. Реч је о стотинама хиљада људи. То је њихова судбина", оценио је Ритер.

         Према његовим речима, Оружане снаге Украјине неће моћи да пробију моћне одбрамбене линије руске војске, па ће током своје „пролећне контраофанзиве претрпети страшне губитке.

         Ритер је уверен: „Пораз Кијева ће постати очигледан овог лета и биће последица и пресушивања залиха муниције и мобилизационих ресурса“.

          Ритер је раније предвидео да ће Украјина изгубити контролу над Одесом и обалом Црног мора.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари