Руске снаге расекле Авдејевку попола – Bild прогнозира да ће пасти наредних дана

ЈУЖНИ ДЕЛОВИ ГРАДА ОДСЕЧЕНИ ОД ЦЕНТРА И СЕВЕРА ГДЕ СЕ НАЛАЗИ КОКСО-ХЕМИЈСКИ КОМБИНАТ

* Заменик главног уредника високотиражног немачког листа Пол Ронцајмер процењује да је Украјина у најгорој војној кризи од битке за Кијев. Након што је посетио фронт западно од Бахмута, указао је да је погоршање расположења у Украјини приметно већ при преласку границе. Навео је да су му још украјински граничари на енглеском рекли да „ствари постају све горе“

________________________________________________________________

          МОСКОВСКИ ратни извештачи јављају да су руске снаге „расекле на две неједнаке половине“.

          Тачније: да су јужне делове тог града, који је до рата имао безмало 30.000 становника, одсекле од његовог центра и севера.

          Северно од „црте“ руског продора налази се Коксо-хемијски комбинат који су Украјинци претворили у своју тврђаву. Као што су били металуршки комбинат „Азовстаљ“ у Мариупољу.

          Југ Авдејевке се тако нашао у потпуном окружењу.

          Украјини изузетно наклоњени војни експерт немачког дневног листа Bild, Јулијан Репке, оценио је да ће Кијев изгубити контролу над целом Авдејевком „у наредним недељама или чак данима“.

          Bild је раније објавио да је смењени главнокомандујући Оружаних снага Украјине, Валериј Залужни, још у децембру 2023. године предлагао Зеленском да се напусти Авдејевка.

          Заменик главног уредника тог немачког листа Пол Ронцајмер процењује да је Украјина у најгорој војној кризи од битке за Кијев.

          Ронцајмер је, након што је посетио фронт западно од Артјомовска (украјински назив – Бахмут), указао да је погоршање расположења у Украјини приметно већ при преласку границе.

          Навео је да су му још украјински граничари на енглеском рекли да „ствари постају све горе“.

           Према његовим речима, руска војска сада има предност на фронту и наставља да напредује „метар по метар“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари