Сиријска армија рашчистила себи терен за напад на велико упориште Ал Каиде Хан Шејхун

УСЛЕДИЋЕ НАПРЕДОВАЊЕ ПРЕМА УПОРИШТИМА НА РАСКРСНИЦАМА ПУТЕВА СЕВЕР-ЈУГ И ЗАПАД-ИСТОК

* Владине снаге надиру према Хан Шејхуну са истока и запада. Остало им је да – под борбом, наравно – напредују још 16 километара, па да тај град потпуно опколе

______________________________________________________________

        ЕЛИТНЕ јединице сиријске армије рашчистиле су себи пут за напад на велико упориште Ал каиде (Џебхат ан-Нусра) Хан Шејхун који се налази на стратешкој саобраћајници Алеп-Дамаск.

        После жестоких четвородневних борби, преузеле су контролу над четири насеља која су их делила од Хан-Шејхуна.

        Портал Suriya al-En прецизирао је да су ослобођена насеља Абдин, Хирбет-Абдин, Магар-ел-Ханта и Хорш-ет-Тавила.

        Владине снаге надиру према Хан Шејхуну са истока и запада. Остало им је да – под борбом, наравно – напредују још 16 километара, па да тај град потпуно опколе.

        Бране га одреди Џебхат ан-Нусре и њеног савезника Џејш ал-Изза.

        Suriya al-En наводи да су терористи за последње три недеље борби имали 1257 убијених (међу којима је око 400 странаца). Такође: да су остали без више од 30 тенкова, 19 других оклопних возила и 169 џипова са инсталираним тешким митраљезима.

        Прелом у борбама догодио се 11. августа када су владине снаге на јуриш заузеле градове Хубејт и Сукејк.

        Истовремено су на северу суседне провинције Хама пробиле одбрамбене линије терориста по линији Ел-Латамна – Кфар-Зејта – Закјат.

        Терористи настављају са контранападима, користећи камиказе за воланом минираних аутмобила. међутим, њих ефикасно уништава  сиријска артиеерија.

        Провладин лист Al-Watan наводи да ће ослобађање ХанШејхуна сиријској армији отворити директан пролаз ка градићима Маарет-Наман и Кфар-Сиџну из којих терористи контролишу важне раскрснице на путевима север-југ, запад-исток.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари