Украјина у досадашњим борбама имала 70-80 хиљада погинулих

РУСКИ РАКЕТНИ УДАР НА ДЕО БРОДОГРАДИЛИШТА У НИКОЛАЈЕВУ – ЈОШ (ДО) 500 ПОГИНУЛИХ

Приближавање борби Лисичанску

* Портпарол Министарства одбране РФ, генерал-потпуковник Игор КОНАШЕНКОВ: Батаљон 57. моторизоване пешадијске бригаде, распоређеног између насеља Горское, Подљесноје и Врубовка, изгубио је више од 60% људства. Преживели су одбили да се повинују наређењима и самовољно су напустили положаје. Ово значи да је око 300 припадника тог батаљона изгинуло...

* Украјинци су евакуисали до 30 рањених и осам мртвих америчких и британских плаћеника са бојишта у Доњецкој Републици. Да их `сакрију` од бораца ДНР и Оружаних снага Русије

____________________________________________________________

       КИЈЕВСКИ режим крије своје војне губитке  у Донбасу и око њега као змија ноге. И, криће докле год буде могао јер, најблаже речено, има шта да крије.

       Из британских обавештајних извора је „процурило“ да Украјина од почетка руске специјалне војне операције има, у просеку, 20.000 погинулих месечно.

       Александар Казаков, бивши саветник председника Доњецке Републике, процењује да је Украјина досад имала 70-80 хиљада погинулих и 2-3 пута више рањених.

       Плус: преко 10.000 заробљених.

       На све ово треба додати податак Министарства одбране Русије да је под ударима високопрецизним оружјем Ваздушно-космичких снага Русије по делу николајевског бродоградилишта „Океан“ погинуло до 500 припадника 59. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

       Портпарол Министарства одбране РФ, генерал-потпуковник Игор Конашенков, додатно је открио:

       „Припадници батаљона 57. моторизоване пјешадијске бригаде, који је био распоређен између насеља Горское, Подљесноје и Врубовка изгубио је више од 60% људства, одбили су да се повинују наређењима и самовољно напустили положаје“.

       Ово значи да је око 300 припадника тог батаљона изгинуло...

Бродоградилиште "Океан" у Николајеву

(остало је Украјини од СССР)

       Украјинци су, иначе, евакуисали до 30 рањених и осам мртвих америчких и британских плаћеника са бојишта у Доњецкој Републици. Да их `сакрију` од бораца ДНР и Оружаних снага Русије.

       Проблеми за Украјинце, међутим, тек почињу.

       Обруч око градова Горское и Золотое потпуно се затворио, а унутра је до 2.500 украјинских војика пред којима је избор: изгинути или се предати.

       Како је објавио председник Чеченије Рамзан Кадиров – пред потпуним опкољавањем су и украјинске снаге у Лисичанску (око 5.000).

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари