Зеленски и Сирски одлучили да држе Авдејевку до краја – Руси је узели у оперативну блокаду

РУСИ „ПАМЕТНИМ БОМБАМА“ УНИШТИЛИ УКРО-КОМАНДУ: ДЕСЕТАК УБИЈЕНИХ И 20 РАЊЕНИХ ОФИЦИРА

Пилот руског хеликоптера Ми-28 у

акцији на авдејевском фронту

* Руси су са југа и североистока дубоко продрли у град. Пресекли су Индустријски проспект, који су у Кијеву сматрали „јединим путем живота“ за своје у Авдејевки. Том саобраћајницом Украјинцима већ два дана ништа није стигло. Њоме не могу ни да евакуишу рањенике

* Напредовање руских јуришних јединица олакшавају удари тешким „летећим паметним бомбама“ од тону и по (ФАБ-1500) по украјинским утврђеним тачкама. Њима је у кругу Кокс-хемијског комбината уништено подземно командно место украјинских специјалних јединица. Незванично, погинуло је десетак официра Оружаних снага Украјине и Специјалних снага, више од 20 је рањено

* Познати руски ратни репортер Јевгениј ПОДУБНИ: „Украјина се спрема да сахрани још неколико десетина хиљада својих војника у Авдејевки“

___________________________________________________________

          AМЕРИЧКИ магазин Forbes објавио је да је нови главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски у договору са Владимиром Зеленским одлучио да Авдејевку брани до краја.

          И да је зато свом полуопкољеном гарнизону у том граду послао у помоћ једну од најбољих украјинских бригада – Трећу јуришну, у којој већину чине неонацисти из Азова.

          Са наредбом целом гарнизону, у којем је још око 10.000 војника и официра – да потисне руске јединице које напредују и „спаси Авдејевку“.

          Исти магазин оцењује да тандем Зеленски-Сирски, као и сви Украјинци у Авдејевци, преузимају на себе „огроман ризик“.

          Напредовање руских јуришних јединица олакшавају удари тешким „летећим паметним бомбама“ од тону и по (ФАБ-1500) по украјинским утврђеним тачкама.

          Њима је у кругу Кокс-хемијског комбината уништено подземно командно место украјинских специјалних јединица. Незванично, погинуло је десетак официра Оружаних снага Украјине и Специјалних снага, више од 20 је рањено.

          Руси су са југа и североистока дубоко продрли у град. Пресекли су Индустријски проспект, који су у Кијеву сматрали „јединим путем живота“ за своје у Авдејевки.

          Том саобраћајницом Украјинцима већ два дана ништа није стигло. Њоме не могу ни да евакуишу рањенике.

          Понешто још може да им стигне макадамским путевима са запада, али је Авдејевка – по процени војног аналитичара Јурија Подољаке – у класичној оперативној блокади руске војске.

          Познати руски ратни репортер Јевгениј Подубни процењује: „Украјина се спрема да сахрани још неколико десетина хиљада својих војника у Авдејевки“.

          Његов ништа мање познати колега Александар Сладков објаснио је због чега ће Украјинци изгубити:

           „Немају довољно ватрене моћи и техничке опреме. Не можете фронт држати само телима војника. Сирски је послао добар део расположивих борбених резерви у Авдејевку. Као да их Кијев има неограничено? Као да не планирају да брани Полтаву, Суми, Черкаси, Чернигов и Кијев. Тамо се спрема трагедија“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари