Амерички истраживач тајних служби: Иза убиства Дарје Дугине може стајати ЦИА

БОМБУ КОЈА ЈЕ УБИЛА ДУГИНОВУ КЋЕРКУ У ЈЕДНОЈ ГАРАЖИ У МОСКВИ `САСТАВИО` УКРАЈИНАЦ БОГДАН ЦИГАЊЕНКО

Даглас Валентајн, Александар и Дарја Дугин

* Даглас ВАЛЕНТАЈН: Украјинска обавештајна служба потпуно је под контролом ЦИА. Зеленски не иде ни у тоалет без дозволе теренског официра ЦИА. Десет милијарди долара америчке помоћи има цену. ЦИА је сигурно била веома заинтересована да припреми убицу Дугине

_________________________________________________________

       ФЕДЕРАЛНА служба безбедности Русије објавила је да је атентаторка на Дарју Дугину – Украјинка Наталија Вовк – имала помагача.

       прецизирала је да је други члан украјинске диверзантско-терористичке групе Богдан Цигањенко (44) који је на територију РФ стигао из Естоније. А управо у ту земљу је Вовк, заједно са 12- годишњом кћерком Софијом, после злочина побегла аутомобилом Mini Cooper.

       Цигањенко је Русију напустио дан пре атентата на кћерку Александра Дугина.

       ФСБ  је саопштила да је управо Цигањенко Вовку дао лажне регистарске таблице и документа на име реалне држављанке Казахстана Јулије Зајко.

Богдан Цигањенко

       Такође: да је он у присуству Вовк саставио  импровизовану експлозивну направу (која је убила Дарју) у изнајмљеној гаражи на југозападу Москве.

       Амерички истраживач деловања обавештајних служби Даглас Валентајн уверен је да иза убиства Дарје Дугин највероватније стоји ЦИА.

       Он наглашава да је украјинска обавештајна служба потпуно под контролом Американаца, односно ЦИА.

       То је илустровао овако: „Зеленски не иде ни у тоалет без дозволе теренског официра ЦИА. Десет милијарди долара америчке помоћи има цену. Сваки посао мора бити одобрен... ЦИА је сигурно била веома заинтересована да припреми убицу Дугине. То је стандардна оперативна процедура“.

       Валентајн сматра да се - и ако још нема директних доказа - може извући закључак из стила деловања ЦИА:

       „По дефиницији, тајне операције се изводе дискретно. ЦИА не би водила тајну операцију таквих размера да је мислила да не вреди ризиковати“.

       Валентаjн je досад објавио књиге «The Hotel Tacloban» («Хотел Таклобан»), «The Phoenix Program» («Програм Феникс»), «The Strength of the Wolf» («Снага вука»), «The Strength of the Pack» («Снага чопора») и «The CIA as Organized Crime: How Illegal Operations Corrupt America and the World» («ЦИА као организовани криминал: тајне операције корумпирају Америку и цео свет»).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари