Бабурин: Русија да заштити оно што је у Црној Гори дала српским црквама и манастирима

САОПШТЕЊЕ СЕРГЕЈА БАБУРИНА ЛИДЕРА РУСКОГ ОПШТЕНАРОДНОГ САВЕЗА

* Русија мора прекинути политику немешања у ток историје и указати да су руски цареви (читај – држава) и приватни добротвори (читај – руско друштво) давали новац храмовима и Српској Православној Цркви, а не антируским властима данашње Црне Горе. Мора захтевати враћање те имовине Русији, а руски народ ће одлучити ко у Црној Гори треба да том имовином располаже

* Русија треба да од Подгорице захтева и повратак реликвија које се налазе на Цетињу – деснице Св. Јована Крститеља и честице Крста Господњег, које се тамо налазе незаконито, после њихове привремене евакуације 1918. из Петрограда. Ако је њихово поседовање од стране Српске Православне Цркве и могло да се сматра братским чином, онда ће њихова пленидба од стране садашње русофобске владе бити врхунац безакоња и греха!

_________________________________________________________________________

        СЛОВЕНСКОМ јединству и Православљу прети велика несрећа.

        У Црној Гори јача антиправославна офанзива, усмерена на коначно раздвајање Срба и Црногораца. Усвојен је закон о одузимању од Српске Православне Цркве (а то је једина канонска црква у Црној Гори) њене имовине, укључујући и светиње.

        Русија мора прекинути политику немешања у ток историје. Ако су безбожне црногорске власти одлучиле да одузму од Српске Православне Цркве њене храмове и претворе их у своје државно власништво (ради будуће расподеле религиозним организацијама које су по вољи властима) онда је време да Русија:

        1. Подсети да су многи храмови и манастири у Црној Гори саграђени руским новцем, посебно новцем династије Романових. Руски цареви (читај – држава) и приватни добротвори (читај – руско друштво) су давали новац храмовима и Српској Православној Цркви, а не антируским властима данашње Црне Горе.

        2. Захтева враћање имовине Русији. А руски народ ће одлучити ко у Црној Гори треба да том имовином располаже.

        3. Упита Београд, зашто је он пасиван и чак срамно ћути на такве дрске, насилне и неправедне прогоне Српске Православне Цркве. Русија је позвана да штити Православље!

        И, коначно,

        4. Русија треба да захтева од Подгорице повратак реликвија које се налазе на Цетињу – деснице Св. Јована Крститеља и честице Крста Господњег, које се тамо налазе незаконито, после њихове привремене евакуације 1918. из Петрограда. Ако је њихово поседовање од стране Српске Православне Цркве и могло да се сматра братским чином, онда ће њихова пленидба од стране садашње русофобске владе бити врхунац безакоња и греха!

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари