Хасбулатов: Јељцин је био окружен десетинама, заправо - стотинама агената ЦИА

УБРЗАВА СЕ ПОСМРТНА „ДЕМОНТАЖА“ ПРВОГ ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ

Михаил Горбачов, Борис Јељцин и Руслан Хасбулатов

* Генерал Александар РУЦКОЈ, који је једно време био друга фигура у његовом режиму, па прешао да страну „побуне парламента“ коју је Јељцин угушио тенковима, открио да је миљеник Вашингтона и руских либерала више пута у критичним данима 1991-ве био на ивици паничног бекства у амбасаду САД у Москви или чак покушавао да је се домогне. Још је открио: „Био сам присутан када је један тип са страним акцентом Јељцину давао препоруке ко треба да буде у парламенту и влади

* Бивши председник парламента Русије Руслан ХАСБУЛАТОВ: „Било их је на десетине, тачније – на стотине. Они су све иницирали или одобравали. Утицали су на то ко ће бити на челу владе и у њеном саставу. Американци су утицали и ко ће бити посланик“

_______________________________________________________

       У ТОКУ је својеврсна посмртна детронизација Бориса Јељцина, првог председника Руске Федерације.

       Генерал Александар Руцкој, који је једно време био друга фигура у његовом режиму, па прешао да страну „побуне парламента“ коју је Јељцин угушио тенковима, открио је да је миљеник Вашингтона и руских либерала више пута у критичним данима 1991-ве био на ивици паничног бекства у амбасаду САД у Москви или чак покушавао да је се домогне.

       А бивши председник Врховног совјета Русије и Јељцинов сарадник - Руслан Хасбулатов – изјавио је да су се око „првог“ у то време налазиле „стотине агената ЦИА“.

Александар Руцкој и Борис Јељцин

       У интервјуу радио-станици „Москва говори“ прецизирао је:      

       „Било их је на десетине, тачније – на стотине. Они су све иницирали или одобравали. Утицали су на то ко ће бити на челу владе и у њеном саставу. Американци су утицали и ко ће бити посланик“.

       Хасбулатов је нагласио да све то није тајна и да за то знају многи људи.

        Руцкој је потврдио да су „десетине“ странаца окруживале „првог“.

       Навео је да је уочи распада СССР био присутан када је „један тип са страним акцентом“ Јељцину давао препоруке ко треба да буде у парламенту и влади.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари