Ишћенко: Чим Русија ослободи Харков и Суми - у њима треба одмах одржати референдуме о прикључењу РФ

ТАМПОН-ЗОНА СЕ МОЖЕ ПОМЕРАТИ НА ЗАПАД ФАКТИЧКИ ДО ГРАНИЦЕ СА ПОЉСКОМ

Суми

* „Улазак руских трупа у Харков ће готово сигурно довести до референдума о придруживању Русији. Зато што ни у Русији ни у Харкову људи неће разумети зашто је референдум одржан у Херсону, али не и у Харкову, поготово што је Харков дефинитивно рускији град од Херсона“

_________________________________________________________________

          АКО Харков и Суми буду ослобођени, у тим градовима треба одмах одржати референдуме о прикључењу Русији - оценио је познати руски политиколог и историчар, председник Центра за системску анализу и прогнозе Ростислав Ишћенко.

          У интервјуу израелском новинару Александру Валдману, на исту тему је још рекао:

          „Улазак руских трупа у Харков ће готово сигурно довести до референдума о придруживању Русији. Зато што ни у Русији ни у Харкову људи неће разумети зашто је референдум одржан у Херсону, али не и у Харкову, поготово што је Харков дефинитивно рускији град од Херсона“.

          Према Ишћенковим речима, ако Харковска област постане део Руске Федерације, онда тампон зона треба померати даље на запад.

          - То значи да морамо ући у Сумску област да бисмо направили тампон зону. Али, пошто заузмемо Суми, зашто не бисмо и тамо одржали референдум о придруживању Русији? То је такође прилично руски град. Ако се и он придружи РФ, куда би тампон зона требало да се даље помери?

          - Фактички се та зона може бесконачно померати. Бар до границе са Пољском, ако са те стране не буду пуцали на нову руску територију“.

           Ишћенко је раније рекао да Оружане снаге Украјине више немају снаге и средстава да држе целу продужену линију фронта.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари