Коротченко: Украјину треба одмах бацити на колена, чак и обезглавити

НА „ХАРКОВСКОМ ФРОНТУ“ ЈОШ НЕЈАСНО ДА ЛИ УКРИ УСПЕШНО РАТУЈУ ИЛИ ИХ РУСИ УВЛАЧЕ У ЗАМКУ      

Приближна карта стања на

"харковском фронту"

* Игор КОРОТЧЕНКО, главни уредник московског часописа „Национална одбрана“ који је и директор Центра за анализу светске трговине оружјем: Русија мора учинити све што је потребно да се режим у Кијеву сада баци на колена. То подразумева да је сваки циљ који ће непријатеља оборити легитиман. Потребни су ракетни удари по кључним објектима: транспорту, логистици, енергетици, индустрији и центрима одлучивања у Кијеву

* Упозорио свој војни и државни врх: „Док у Украјини не прекинемо транспортне и логистичке ланце, допремање западног оружја ће се наставити, чак и појачавати. Не сме се више одлагати доношење одлука у вези са ударима на транспортно-логистичку структуру Украјине“

________________________________________________________

       УКРАЈИНСКА армија на „харковском фронту“ већ контролише Балаклеју и половину Купјанска, са мањим околним насељима.

       Примакла се и Изјуму на домет топова и већ је разорила неколико важних градских здања.

       Међутим, и даље је отворено питање: да ли је украјинска армија на једном ограниченом војишту – на којем је током протекла четири дана имала бар четири пута више војника – напречац почела да ратује успешније него било где након 24. фебруара? Или јој руски Генералштаб намерно омогућава да освоји одређени простор, да на њему нагомила што више војске и технике – да би је увукао у замку и лакше победио него што би са истим бројем укро-војника изашао на крај да су у добро утврђеним траншејама или да се боре у градовима, са заклањањем иза цивила?

       Наредних неколико дана ће показати шта се стварно догађа и чија рачуница је била промишљенија и убитачнија.

       Независно од овога, Игор Коротченко, главни уредник московског часописа „Национална одбрана“ који је и директор Центра за анализу светске трговине оружјем, изјавио је да ће САД  и Велика Британија – чак и ако све остале земље НАТО  не буду хтеле да више помажу Украјини – наставити са војном и финансијом подршком режиму у Кијеву. Па макар морале да удвоструче оно што су му досад давале.

Игор Коротченко

       Коротченко је свом државном и војном врху чак поручио:

       „Нека нико нема илузија да Вашингтон и Лондон неће наставити са испорукама оружја Украјини чак и на штету сопствених ресурса и могућности. Зато Русија мора учинити све што је потребно да се режим у Кијеву сада баци на колена“.

       У наставку је указао: „То подразумева да је сваки циљ који ће непријатеља бацити на колена легитиман. Потребни су ракетни удари по кључним објектима: транспорту, логистици, енергетици, индустрији и центрима одлучивања у Кијеву. Непријатеља треба и обезглавити“.

       И додатно прецизирао:

       „Док у Украјини не прекинемо транспортне и логистичке ланце, допремање западног оружја ће се наставити, чак и појачавати. Не сме се више одлагати доношење одлука у вези са ударима на транспортно-логистичку структуру Украјине“.


  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари