Лавров и Наришкин: Запад се спрема за непризнавање избора за Државну Думу

МОСКВА ОШТРО РЕАГОВАЛА НА ОДБИЈАЊЕ ОЕБС ДА ПОШАЉЕ ПОСМАТРАЧЕ НА СКОРЕ РУСКЕ ИЗБОРЕ

Сергеј Наришкин

* Сергеј ЛАВРОВ: Утиру себи пут за довођење у питање резултата наших парламентарних избора. Ми то, наравно, пратимо и донећемо одговарајуће закључке и предузети потребне мере

* Шеф руске Спољне обавештајне службе Сергеј НАРИШКИН: Са Запада се спремају провокације на парламентарним изборима у Русији 2021. године и председничким изборима 2024. године. Руска Федерација поседује информације о томе на које тачке ће ударати, у које тачке ће гађати“

_______________________________________________

        ЗАПАД се спрема за довођење у питање резултата избора за Државну думу - изјавио је Сергеј Лавров.

        Руски министар иностраних послова додатно је нагласио:

        „Знамо и да спремају додатне кораке на том плану и тако себи утиру пут за покушај довођење у питање резултата наших парламентарних избора. Ми то, наравно, пратимо и донећемо одговарајуће закључке и предузети потребне мере“.

        Приликом отварања штаба за јавну подршку владајућој странци Јединствена Русија, Лавров је назвао неприхватљивим одбијање ОЕБС да на руске изборе пошаље посматраче:  

        „Запад покушава да искористи и међународне организације да на сваки могући начин отежа одржавање избора. Ево, и ОЕБС користе за неприхватљиве радње које су директно у супротности са одговорностима секретаријата те организације која би требало да се бави демократским питањима и људским правима“.

        ОЕБС је претходно објавио да неће слати посматраче на изборе за Државну Думу Руске Федерације, а и да их неће оцењивати. Наводно због ограничења повезаних са пандемијом коронавируса.

        Директор руске Спољне обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин изјавио је да се са Запада спремају провокације на парламентарним изборима у Русији 2021. године и председничким изборима 2024. године.

        Према његовим речима, Руска Федерација поседује информације о томе "на које тачке ће ударати, у које тачке ће гађати“.

        Русија ће своје осмае парламентарне изборе одржани од 17. до 19. септембра. Дума се бира на пет година по мешовитом изборном систему: 225 посланика бира се са страначких листа, још 225 - по једномандатним изборним јединицама.

        Московски политиколог Дмитриј Солоњиков назвао је држање ОЕБС-а провокацијом. Према његовим речима, ОЕБС је ту одлуку вероватно донео одавно.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари