Марков: Свргавање Лукашенка припремају исте земље НАТО које су срушиле Јануковича

МИНСК ОПТУЖУЈЕ РУСКУ ПРИВАНУ ВОЈНУ ГРУПУ „ВАГНЕР“, А МОСКВА – ДА ЈЕ ИШЛА ЗА ВЕНЕЦУЕЛУ

* Руски конзул у Минску, Кирил Плетњов који је посетио 33-цу ухапшених, оптужбе против њих назвао „измишљеним и тенденциозним“

* Сергеј МАРКОВ: Агентура земаља НАТО-а у елити Белорусије покушава да увуче Лукашенка у сукоб са Русијом и са Путином.  Русија мора бити спремна за оно што ће се догађати и мора показати вољу за спасавање Белорусије од русофобске диктатуре. Да ту земљу не задесила иста катастрофа као Украјину након свргавања Јануковича»

_______________________________________________________________________

       НЕ попушта напетост између Минска и Москве поводом хапшења у Белорусији 33 грађана Русије које специјалне службе Александра Лукашенка покушавају да оптуже да су спремали дестабилизацију ситуације у корист опозиције уочи председничких избора заказансих за 9. август.

       Руски амбасадор у Минску Дмитриј Мезенцев изјавио је:

       „Инсистирамо на што бржем ослобађању наших грађана, наравно – уз сарадњу са државним органима Белорусије и адвокатима. 

        Мезенцев је објаснио да су похапшени – а у Минску тврде да припадају приватној војној компанији „Вагнер“ – имали намеру да преко Белорусије, јер су руски аеродроми због епидемије још затворени, одлете у „трећу земљу“ у којој би обезбеђивали „енергетску  инфраструктуру и ресурсе».

       Руски конзул у Минску, Кирил Плетњов који је посетио ухапшене, оптужбе против њих назвао је „измишљеним и тенденциозним“.

       Одбацио је оптужбу да је група била у завери са белоруским опозиционарима Николајем Статкевичем и блогером Сергејем Тихановским, чија је супруга председнички кандидат, и открио да су се спремали да из Минска одлете за Венецуелу.

       Неки московски аналитичари, као Алексеј Леонков и Александар Коц,  указују да иза провокације са хапшењем 33-ице стоје Американци.  Овај последњи наводи и да је два дана пре хапшења у Минск стигао отпраник послова амбасаде САД Џефри Џук.

        Познати новинар из Одесе Јуриј Ткачов објавио је да су у «антируску провокацију» укључени неки кључни људи из белорусских тајних служби који су Лукашенку радили иза леђа.

       Најдиректнији је Сергеј Марков који међу њима има најзвучније име. А он је написао и потписао:

       „Белорусија. Свргавање Александра Лукашенка припремају исте оне земље које су срушиле Виктора Јануковича.

        Агентура земаља НАТО-а у елити Белорусије покушава да увуче Лукашенка у сукоб са Русијом и са Путином.

        Наводе га да форсира политику једнаке дистанце од Русије и Запада - попут Јануковича.

        А онда да га свргну - као Јануковича.

        Већ су га преварили на више начина - попут Јануковича.

        Желе да се ​​у Белорусији успостави русофобска диктатура - као Јануковичевој Украјини.

        Русија мора бити спремна за оно што ће се догађати и мора показати вољу за спасавање Белорусије од русофобске диктатуре. Да ту земљу не задесила иста катастрофа као Украјину након свргавања Јануковича“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари