Москва: Орбан и Вучић имају разлога да се чувају западне тоталитарно-либералне елите

УПОЗОРЕЊА РУСКЕ СПОЉНЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПОВОДОМ АТЕНТАТА НА РОБЕРТА ФИЦА

* СВР указала: Иза званичних неискрених жеља за оздрављењем Фица које се чују са Запада, крије се право лице глобалистичке секте – њене присталице у бројним коментарима на друштвеним мрежама одобравају злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и председника Србије Александра Вучића

__________________________________________________________________

          ПОКУШАЈ убиства словачког премијера Роберта Фица показује да глобалистичке тоталитарно-либералне елите крећу у отворени политички терор против својих противника, саопштила је Спољна обавештајна служба Русије.

          Како се додаје, присталице западне елите у бројним коментарима на друштвеним мрежама одобравају тај злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и председника Србије Александра Вучића

          - Прес-биро Спољне обавештајне службе Руске Федерације саопштава да добијени подаци указују на растућу љутњу руководства САД и ЕУ због објективног процеса промене геополитичке реалности и јачања позиција национално оријентисаних политичких снага. Атентат на премијера Словачке Роберта Фица 15. маја ове године показује да глобалистичке тоталитарно-либералне елите, у условима у којима не успевају да одрже своју хегемонију "цивилизованим методама", прелазе на отворени политички терор против својих противника. Такве одмазде имају за циљ застрашивање оних који не мисле исто - наводи се у саопштењу.

          Напомиње се да злочин над Фицом нехотично упућује на аналогију са чувеним убиствима Мартина Лутера Кинга и Улофа Палмеа, који су покушали да иду против мејнстрима.

          - На срећу, шеф владе Словачке остао је жив. Иза званичних неискрених жеља за оздрављењем Фица које се чују са Запада, крије се право лице глобалистичке секте – њене присталице у бројним коментарима на друштвеним мрежама одобравају злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и председника Србије Александра Вучића - истиче се у саопштењу Службе.

          У саопштењу се додаје да се истрага терористичког напада наставља. С тим у вези, Служба напомиње да САД и њихови европски савезници упорно покушавају да наметну верзију да је нападач радио сам и био незадовољан "падом нивоа демократије у Словачкој“.

          - Према подацима које је добила Спољна обавештајна служба Русије, америчке владине агенције већ покушавају да се укључе у истрагу како би је усмериле у "одговарајућем правцу". Задатак је да се искључи промоција теме политичког тероризма у Европи и, тим пре, могући спољни траг у терористичком нападу - оцењује се у саопштењу.

           (Спутњик)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари