Путин затражио од Јединствене Русије да свим државним функционерима „дише за врат“

ЛИДЕР ПАРТИЈЕ – ДМИТРИЈ МЕДВЕДЕВ – ЖЕЛИ ДА ОНА 2021. ОСВОЈИ „УСТАВНУ ВЕЋИНУ“

* Владимир ПУТИН: „Они међу нама који се оријетнишу према политичкој конјунктури неће издати само партију него и земљу. Зато широм отварајмо врата талентованим, успешним и патриотама. Јединствена Русија мора на делу показивати да је `социјални лифт` за оне који желе да служе Отаџбини“

_________________________________________________________________________

        ВЛАДАЈУЋА руска партија – Јединствена Русија – одржала је у Москви свој 21. конгрес.

        Њен председник је премијер Дмитриј Медведев, а конгрес је углавном био посвећен програму партије за парламентарне изборе 2021-ве. И, могао је тај скуп бити прилично рутински, али није.

        `Такт` конгресу дао је наступ шефа државе Владимира Путина који је од Јединствене Русије затражио не само да предводи „побољшавање живота већине“, него и да обезбеди да већина у томе сама учествује.       

        Путин је партију упозорио да нема право ни да „некомпетентност и грешке прикрива популизмом“ и наставио:

        „Они међу нама који се оријетнишу само према политичкој конјунктури неће издати само партију него и земљу. Зато широм отварајмо врата талентованим, успешним и патриотама. Јединствена Русија мора на делу показивати да је `социјални лифт` за оне који желе да служе Отаџбини. Јединствена Русија мора служити народу у име будућности земље“.

        Путин је у наставку указао: „Лидер је она који води за собом и показује пример. Онај ко од себе тражи више него од других. Ово је важно и зато што је задатак партије да створи услове за нови развојни узлет Русије“

        Путин је посебно затражио од Јединствене Русије и њених активиста да држе на оку све државне функционере, укаључујући и оне који представљају њихову партију, и да има „дишу за врат“.

        За све неурађено и слабо урађено.

        Медведев је указао да се партија спрема да на наредним изборима освоји двотрећинску „уставну већину“ у доњем дому парламента (Државној Думи).     

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари