Русија упозорила Запад да му неће дозволити да дестабилизује њену постизборну ситуацију

ИЗБОРИ ЗА ДРЖАВНУ ДУМУ РУСИЈЕ БИЋЕ ОДРЖАНИ 17-19 СЕПТЕМБРА

Јелена Афанасјева

* Функционер горњег дома руског парламента Јелена АФАНАСЈЕВА: Запад покушава да изврши притисак на Русију да себи олакша организацију нереда након избора. На то директно указује и захтев да се укину било каква ограничења за финансирања протеста, укључујући и `стране агенте` и стране држављане

* Упозорила: Сваки покушај да се инспиришу протестне акције из иностранства, укључујући организациону и финансијску помоћ радикалима, биће одмах осујећен!

____________________________________________________

       „ЗАПАД припрема терен за покушаје организовања масовних незаконитих радњи након избора за Државну Думу“, рекла је Јелена Афанасјева, чланица Одбора за спољне послове горњег дома руског парламента, поводом извештаја Amnesty International о „праву на слободу окупљања у Русија “.

       „Сврха тако отвореног покушаја мешања у наше унутрашње ствари јасна је из самог текста извештаја. Запад покушава да изврши притисак на Русију да себи олакша организацију нереда након избора. На то директно указује и захтев да се укину било каква ограничења за финансирања протеста, укључујући и `стране агенте` и стране држављане. Отворено признају да намеравају да финансирају организацију таквих протеста и других политичких акција» - нагласила је.

       Према њеним речима, „један од аутора извештаја, Петер Франк, у коментару за Deutsche Welle, отворено говори да су протести могући након избора у Русији. Испоставља се да je Amnesty већ упознат са плановима који се припремају на Западу и нуди Русији да практично укине било какву регулацију масовних акција како би се рашчистио пут немирима инспирисаним из иностранства. "

       „Русија неће дозволити да јој се диктира како да спроводи своју унутрашњу и спољну политику. Сваки покушај да се инспиришу протестне акције из иностранства, укључујући организациону и финансијску помоћ радикалима, биће одмах осујећен ”, упозорила је Афанасјева.

       Избори за Државну Думу биће одржани од 17. до 19. септембра.

       У седам региона биће могуће гласати и преко интернета - у Москви, Курску, Нижњем Новгороду, Јарослављу, Мурманску, Ростову и  Севастопољу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари