Русија више не прашта дискредитовање своје Војске – ухапшен бивши први човек Јељциновог родног града

ЕКС-ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЈЕКАТЕРИНГУРГА ЈЕВГЕНИЈА РОЈЗМАНА ЧЕКА СУЂЕЊЕ У МОСКВИ

* Уколико суд буде оценио да је Ројзман дискредитовао руску војску и специјалну операцију у Украјини са политичким и користољубивим мотивима може заглавити у затвору и до 10 година (алтернатива: новчана казна до 5 милиона рубаља)

* Приликом претреса, у његовом стану је пронађена и визит карта бившег шефа Сслужбе безбедности Украјине Игора Семешка. Као и више визит-карата страних дипломата и јавних личности из Пољске, балтичких земаља и Украјине

___________________________________________________________

       РУСКА војска у Украјини брани тамошње Русе и само Русију и њене интересе. А Русија брани своју војску.

       Јевгениј Ројзман, бивши градоначелник Јекатеринбурга, родног града Бориса Јељцина,  ухапшен је и пребачен у Москву због дискредитовања Оружаних снага РФ.

       Он ће одговарати за кривично дело из чл. 280.3 Кривичног законика РФ „јавне акције усмерене на дискредитацију употребе Оружаних снага Руске Федерације“.

       Током 2022. године суд у Јекатеринбургу је већ три пута кажњавао Ројзмана због дискредитације Оружаних снага РФ на друштвеним мрежама. Тада по чл. 20.3.3 Законика о управним прекршајима. Укупан износ казни био је - 150 хиљада рубаља.

       Полиција је претресла његов стан, офис његове добротворне фондације и приватни музеј икона.

       Владимир Путин одобрио је 4. марта ступање на снагу измена Кривичног законика које Ројзману могу донети казну затвора до три године или новчану казну до 1,5 милион рубаља.

       Уколико суд буде оценио да је Ројзман дискредитовао руску војску и специјалну операцију у Украјини са политичким и користољубивим мотивима може заглавити у затвору и до 10 година (алтернатива: новчана казна до 5 милиона рубаља).

       Ако процени да су његове дезинформације и фејкови изазвали тешке последице, може бити осуђен и на 15 година затвора.

       Ројзман је политички подржавао америчког агента утицаја Алексеја Наваљног и подривача Русије извана Михаила Ходорковског.

       Учествовао је у бројним антипутинским протестима и шуровао са западним дипломатама.

       Приликом претреса, у његовом стану је пронађена и визит карта бившег шефа Сслужбе безбедности Украјине Игора Семешка. Као и више визит-карата страних дипломата и јавних личности из Пољске, балтичких земаља и Украјине.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари