Шојгу Зеленском: Крим је увек био, јесте и биће - руски

НАГЛАСИО ДА У ЕВРОПИ ПОСТОЈИ НЕКОЛИКО ЦЕНТАРА ЗА СУБВЕРЗИВНО ДЕЛОВАЊЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ

* Своје речи из наслова Сергеј ШОЈГУ је уградио у овај контекст: У Одеси постоји стара анегдота у којој неки странац пита домаће:„ Да ли је ово овде била фонтана?“. На то му један Одесит одговара: „Зашто била? Била је, јесте и биће“. Тако је и са Кримом. Украјински лидери долазе и пролазе. А Крим је увек био, јесте и биће руски

* Навео да центри за антируску стратешку пропаганду постоје у Риги, Талину и Варшави, а да се држављани Русије за информативни рат спремају на још неколико тачака по Европи

__________________________________________________

       КРИМ је увек био и биће руски, изјавио је министар одбране РФ Сергеј Шојгу. За време посете војној фабрици „Красмаш“, у Краснојарску, која производи балистичке интерконтиненталне ракете нове генерације „Сармат“.

       А огласио се тако поводом тврдње украјинског председника Владимира Зеленског да Крим неће бити руски јер га Руси никада неће волети као Украјинци, а и да ће Кијев „златно полуострво“ брзо повратити.

       Своје цитиране речи Шојгу је уградио у овај контекст:

       „У Одеси постоји стара анегдота у којој неки странац пита домаће:„ Да ли је ово овде била фонтана?“. На то му један Одесит одговара: „Зашто била? Била је, јесте и биће“. Тако је и са Кримом. Украјински лидери долазе и пролазе. А Крим је увек био, јесте и биће руски“.

       Министар одбране Руске Федерације изјавио је, иначе, да Запад своје антируске пропагандне центре држи у Риги, Талину и Варшави и да у њима, поред осталог, обучавају грађане РФ за субверзивно деловање против сопствене земље:

       „Информације су данас постале једна врста оружја. У центру за стратешку пропагандну у Риги, а и у центрима у Талину и Варшави, они праве своја информациона оружја која дистрибуирају широм наше земље. Из тих центара, који не миришу баш најугодније, шире се многе гласине“.

       Шојгу је нагласио да Русија не држи такве центре и да не обучава стручњаке за информационо ратовање.

        Посебно је нагласио да у `остатку Европе` постоји још неколико центара у којима обучавају грађане за деловање против Русије.

       Према његовим речима, такви западни центри надзиру интернет-информациони простор, идентификују оне „који не пишу ништа добро о Русији“, а затим их позивају да за стипендије раде за њих.

       Током сваке године, нагласио је, „наштанцују по неколико десетина таквих“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари