У Русији постоји порески службеник који је мале дугове грађана плаћао својим новцем

КОЛЕГЕ НАПИСАЛЕ ЖАЛБУ ПРОТИВ ЊЕГА, А ГЛАТКО БИ БИО ИЗАБРАН ЗА ПОСЛАНИКА У ДУМИ

* Суочен са ситуацијом да грађани – често из баналних техничких разлога - имају микроскопска дуговања Пореској служби, по неколико рубаља или чак копејки, а да ти дугови морају бити „ликвидирани“ – одлучио је да сам плаћа све до 100 рубаља. То је себи обезбедио боље резултате на послу и слободно време да се бави „озбиљнијим стварима“

* Док истрага по жалби траје – биће под суспензијом,  иако се сам трансформисао од окрутног утеривача пореза у добру вилу“. Све помало личи на библијску трансформацију суровог цариника Савла у апостола Павла

____________________________________________________

       Аутор: Сергеј МАРКОВ

       РУСИЈОМ се муњевито шири прича о службенику Федералне пореске службе који је суспендован са посла из врло необичног разлога – зато што је за неке људе плаћао порез из свог џепа.

       Истина? Истина.

       У ствари, тај службеник је схватио да тако  оптимизује сопствени рад.

       Суочен са ситуацијом да грађани – често из баналних техничких разлога - имају микроскопска дуговања Пореској служби, по неколико рубаља или чак копејки, а да ти дугови морају бити „ликвидирани“ – одлучио је да их сам намирује.

       Зато што „борба“ са тим микроскопским дуговима такође захтева време.

       Одлучио је да сам плаћа све дугове до 100 рубаља. То му је обезбедило слободно време и омогућило да се бави „озбиљнијим стварима“.

        Тако је и побољшао сопствени учинак на послу. Почео је да показује знатно боље резултате.

       Све би трајало и даље да завидне колеге нису против њега написале жалбу, тврдећи да  „не поштује прописе и инструкције“.

        И, против „народног добротвора“ је отворена истрага. А по правилима:  морао је да буде суспендован са посла за време трајања истраге.

       Ух, штета је што се ово није догодила бар мало раније.

       Да јесте, овај „јунак нашег доба“ глатко би победио на септембарским изборима за  Државну Думу.

       Он се сам трансформисао од окрутног утеривача пореза у „добру вилу“.

       Све помало личи на библијску трансформацију суровог цариника Савла у апостола Павла.

       Овај случај говори о лошем прикупљању пореза.

       Држава би требало да ради ово што је радио суспендовани – да преузме на себе такве микроскопске дугове. Да их плаћа или отписује.

       А енергију и радно време својих порезлија да троши на наплату пореза не од наставника и лекара, већ од олигарха и полу-олигарха.

       Зар не?

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари