Војни врх Русије резервисан према Трамповом тријумфализму поводом „смрти ал-Багдадија“

САОПШТЕНО ДА РУСИ НИСУ ПРОПУШТАЛИ НИКАКВЕ АМЕРИЧКЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ У ИДЛИБ

* Вашингтон тврди да су његови авиони сравнили са земљом зграду у којој се скривао `калифа` Исламске државе, а Москва – да никаквих авио-удара последњих дана по сиријској провинцији Идлиб није било. Ни америчких ни авиона њихових савезника

___________________________________________________________________

        ЗВАНИЧНА Москва је више него резервисана према тврдњи америчких званичника на челу са Доналдом Трампом да је `калифа` Исламске државе – Абу Бакр ал-Багдади – у сиријској провинцији Идлиб активирао експлозив који је носио на себи и разнео се да не би жив пао у руке US-командосима који су га били опколили и сатерали у тунел без излаза.

        А још, благо речено, резервисаније према поводом Трамповог захваљивања Русији за помоћ Американцима у извођењу те операције на чијем крају су авиони САД поравнали са земљом кућу у којој се ал-Багдади скривао да за исламисте не би постала „место ходочашћа“.

        Портпарол руског Министарства одбране – генерал-мајор Игор Конашенков – нагласио је да Москва није свесна да је ичим помогла да амерички хеликоптери (наводно их је било 8) прођу кроз ваздушни простор Сирије који Русија контролише  и стигну до места у провинцији Идлиб  где се скривао ал-Багдади.

        Такође саопштио да Руси нису ни са земље ни преко сателита регистровали ни један једини амерички удар (или њихових савезника) по циљевима у сиријској провинцији Идлиб током последњих дана.

        Министарство одбране РФ оно што су Американци тријумфалистички објавили назива најновијом `смрћу` ал-Багдадија и упозорава да она – чак и ако је вођа исламске државе заиста мртав – неће имати никаквог оперативног значаја ни за ситуацију у Сирији ни за даља дејства терориста  у Идлибу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари