Бродови три руске ратне флоте у Медитерану почетком августа

У МОСКВИ ОБЈАВЉЕНО ДА ЋЕ УВЕЖБАВАТИ

„ДЕЈСТАВА ПОД ЈЕДИНСТВЕНОМ КОМАНДОМ“

        РАТНИ бродови Балтичке, Северне и Црноморске флоте војне флоте Руске Федерације срешће се у Медитерану почетком августа. Ту ће - пре него се упуте према обалама Сирије - формирати међуфлотску групацију ради маневара, саопштио је званични представник Министарства одбране РФ.

        Та групација бродова ће обавити показно-ратну вежбу прво у Средоземном, па у Црном мору. Главни задатак биће -  увежбавање дејстава под јединственом командом.

        „У Средоземноу мору у састав групација ће ући и одред ратних бродова Црноморске флоте, након чега ћесви бродови наставити извршење задатака и обављати међудејства током вежби и маневара“ - рекао је представник руског министарства.

        Он је прецизирао да ће групацију чинити десантни бродови Северне флоте „Александар Отраковски“, „Георгиј Победоносец“ и „Кондопога“ и ратни бродови Балтичке флоте - патролни брод „Јарослав Мудри“, „Неустрашиви“ и спасилачко-тегљачки брод СБ-921.

        Они ће у Северном Атлантику - на путу за Медитеран - извести тактичке маневре и заједничке вежбе.

        „Када изврше план борбене обуке у Северном Атлантику, групација ће крајем јула проћи Гибратарска врата и ући у Медитеран“ - додао је извор из руског Министарства одбране. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари