Чак 44 одсто Руса спремно да брани своју земљу

ЊИМА - У СЛУЧАЈУ НОВОГ НАПАДА КАО 22. ЈУНА 1941. -

НЕ БИ БИЛА ПОТРЕБНА МОБИЛИЗАЦИЈА

  • ФАКТИ: Како стоје ствари, проценат спремних да бране своју земљу у Русији ће у догледно време највероватније расти. Јер, Путинова Русија све више заслужује да буде брањена, а они који би је бранили - имали би чиме да је бране и могу бити сигурни да их због тога неће прогонити ни Хашки трибунал ни неки домаћи Владимир Вукчевић

          БЕЗМАЛО половина Руса пошла би да брани земљу, кад би је - као Хитлерова Немачка 1941. - неко данас напао.

          Овакав резултат дала је анкета ауторитетног московског Левада-Центра који се сматра „руским галупом“. Анкета је обављена крајем маја, а показала је сасвим конкретно: да би 23 младих Руса отишло на фронт „по првом позиву“, а да 21 одсто не би ни чекало позив већ стало у ред добровољаца.

          Само десет одсто анкетираних би гледало да се склони „у неку безбедну земљу, што даље од рата“.

          Индикативно је такође да је 26 одсто анкетираних изразило уверење да им не би стигао „никакав војни позив“, то јест - да не уопште не подлежу мобилизацији. 

          Како стоје ствари, проценат спремних да бране своју земљу у Русији ће у догледно време највероватније расти. Јер, Путинова Русија све више заслужује да буде брањена, а они који би је бранили - имали би чиме да је бране и могу бити сигурни да их због тога неће прогонити ни Хашки трибунал ни неки домаћи Владимир Вукчевић.

          Иначе, чак половина накетираних била је мишљења да је напад нацистичке Немачке на СССР био изненађење за совјетске власти, док је 43 одсто уверено да су совјетски лидери знали за планирани напад.     

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари