ГОВОРУХИН:Организатори протеста новац добијају из иностранства

Шеф Путиновог изборног штаба замерио Дмитрију Медведеву што се не укључује активније у изборну кампању

  • Медведев на ово није одреаговао, бар не јавно. Али, јесте контроверзни Владимир Жириновски (који је и сам председнички кандидат), рекавши: «Скрећем пажњу драматургу Говорухину да Медведев правно, као актуелни шеф државе, нема право да било кога подржава»

         ШЕФ изборног штаба Владимира Путина – познати филмски режисер и политичар Станислав Говорухин – јавно је замерио руском председнику Дмитрију Медведеву што се не укључује активније у изборну кампању на страни са подршком Путину.

         «Имам утисак да се он определио за... ћутање. А чини ми се да би било достојније да се активно укључио у кампању човека којег је сам предложио за председника државе», изјавио је Говорухин за озбиљни московски дневни листа Известија.

         Директно упитан – зашто се Медведев тако држи – Говорухин је био кратак: «То треба њега питати.»

         Медведев на ово није одреаговао, бар не јавно. Али, јесте контроверзни Владимир Жириновски (који је и сам председнички кандидат), рекавши: «Скрећем пажњу драматургу Говорухину да Медведев правно, као актуелни шеф државе, нема право да било кога подржава.»

         Говорухин је, иначе, допустио могућност да одлука о новом шефу државе падне тек у другом кругу. Указао је, поред осталог, да је `руски интернет` преплавила `антипутинска хистерија која се продаје за глас народа`. Додао је организатори протеста у Москви и неким другим руским градовима новац добијају из иностранства.

         При том није навео никакве конкретне податке (имена, цифре...), али је нагласио: «Ово о чему говорим – то су подаци затвореног типа. У `папирима` који се тога тичу има ђаволски много детаља који откривају – ко коме шаље, ша шта и како. Не знам због чега он (Путин) неће да о томе говори. А ја бих то све обнародовао».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари