ДАЧИЋ И МИЛЕР ДОГОВОРИЛИ: Србија радове на Јужном току почиње - 24. новембра

РЕАЛИЗАЦИЈА ПОЧИЊЕ ЦЕО МЕСЕЦ РАНИЈЕ НЕГО ШТО ЈЕ ПРЕМИЈЕР ПРЕТХОДНИХ ДАНА НАЈАВЉИВАО

  • Премијер и председник управе Гаспрома размотрили и могућности да по један крак гасовода иде ка Македонији и Републици Српској, а један можда и да транспортује гас ка Косову и Метохији, што би обезбедило регионалну стабилност у снабдевању гасом

        РАДОВИ на изградњи гасовода Јужни ток кроз Србију почеће 24. новембра ове године, договорено је на данашњем састанку председника Владе Србије Ивице Дачића и председника управе Гаспрома Алексеја Милера.

        Премијер Дачић је рекао да је гасовод Јужни ток једна од највреднијих инвестиција у Србији у последњих неколико деценија, саопштено је из Владе Србије, где је састанак и одржан.

        Изградњом гасовода Јужни ток Србија остаје доследна у испуњавању Енергетског споразума који је потписала са Руском Федерацијом.

        У интересу и Србије и Русије је да се тај споразум спроведе, а за Србију је важан јер Србија постаје регионални енергетски центар, нагласио је премијер Дачић.

        Гасовод Јужни ток је вредан 1,7 милијарди евра, а значајан део радова ће изводити српске компаније.

        На данашњем састанку су разматране могућности да један крак овог гасовода иде ка Македонији, један ка Републици Српској, а планира се да један крак транспортује гас ка Косову и Метохији, што би обезбедило регионалну стабилност у снабдевању гасом.

        Наредних дана ће бити утврђени сви технички детаљи и параметри за почетак радова на гасоводу Јужни ток, наведено је у саопштењу.

        Милер се састао са и са вицепремијером Александром Вучићем, а током дана ће се састати и са председником Србије Томиславом Николићем.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари