Николић, Дачић и Вучић сутра одвојено разговарају са делегацијом Гаспрома

ПРЕМИЈЕР НАЈАВИО ДА ЋЕ РАДОВИ НА ЈУЖНОМ ТОКУ У СРБИЈИ ПОЧЕТИ 24. ДЕЦЕМБРА

  • Пројекат је од највећег економског интереса за Србију. Коштаће око пет милиајрди евра и у почетку ће га финансирати Руси – рекао је Ивица Дачић
  • Завршени су генерални пројекат изводљивости и идејни пројекат, а следеће недеље треба да буде добијена и локацијска дозвола. Извршена је и експропријација земљишта

         ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић и вицепремијер Владе Србије Александар Вучић састаће се сутра одвојено са делегацијом Гаспрома у Београду, најавила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

         Делегацију Гаспрома предводи председник Управног Одбора те компаније Алексеј Милер, са којим ће, између осталог, разговарати о гасоводу Јужни ток, чији почетак изградње кроз Србију је најављен за децембар 2013. године.

         Премијер Дачић је данас рекао да је за почетак изградње предјожен 24. новембар, а пројекат који ће коштати око пет милиајрди евра у почетку ће финансирати Руси. Премијер је рекао да је тај пројекат од највећег економског интереса за Србију.

         Како су већ истакли српски званичници, завршени су генерални пројекат изводљивости и идејни пројекат, а следеће недеље треба да буде добијена и локацијска дозвола. Извршена је и експропријација земљишта.

         Николић ће делегацију Гаспрома примити у Генералном секретаријату председника Републике на Андрићевом венцу.

         Како је саопштено из Канцеларије за сарадњу са медијима Владе Србије, Дачић ће се састати са директором Гаспрома, Алексејем Милером, у згради републичке владе.

         Вицепремијер, према најави, такође ће се са директором Гаспрома састати у Влади Србије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари