ПУТИН: Србија са Јужним током постаје један од кључних енергетских центара Европе

ПРЕДСЕДНИК РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ЧЕСТИТАО ПОЧЕТАК РАДОВА НА МАГИСТРАЛНОМ ГАСОВОДУ КРОЗ НАШУ ЗЕМЉУ

  • Ово је важан догађај не само за Србију и земље Балканског полуострва, већ и за читав европски континент. Сарадња Русије и Србије на пројекту Јужни ток логично се уклапа у оквире конструктивне сарадње наших држава која је заснована на давним традицијама пријатељства руског и српског народа – оценио је Владимир Путин

         ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин упутио је поруку-честитку учесницима и гостима свечаности посвећеној почетку изградње дела магистралног гасовода Јужни ток на територији Србије.

         У поздравној поруци шефа руске државе се каже:

         „Ово је важан догађај не само за Србију и земље Балканског полуострва, већ и за читав европски континент.

         Јужни ток - преко дна Црног мора - повезује богата налазишта руског гаса са основним тржиштима на југоистоку Европе. На тај начин биће обезбеђене поуздане испоруке енергената европским потрошачима без транзитних ризика. То ће дати суштински допринос у јачању међународне енергетске безбедности.

         Изградња гасовода, који је без преседана по својим размерама, ангажоваће у Србији и другим земљама региона значајне инвестиције, омогућиће отварање нових радних места и допринеће даљем социјално-економском развоју.

         Након проширења и модернизације свог транзитног гасног система Република Србија ће постати један од кључних енергетских центара Европе.

         Сарадња Русије и Србије на пројекту Јужни ток логично се уклапа у оквире конструктивне сарадње наших држава која је заснована на давним традицијама пријатељства руског и српског народа”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари