РИА Новости: Вучић признао да се Србија налази под великим притиском великих сила

ПРЕНЕЛА И ДА ЈЕ ОТКРИО ДА СЕ РАНИЈЕ ИЗ ВЛАДЕ СРБИЈЕ РЕФЕРИСАЛО НЕКИМ АМБАСАДАМА

        РУСКА државна новинска агенција РИА Новости пренела је из интервјуа Александра Вучића Пинку његово признање да се Србија налази под великим притиском великих сила због својих блиских односа са Русијом.

        Агенција цитира ове речи председника Србије:

        „Први пут о томе говорим на овај начин. Више се не можеш појавити нигде на Западу, а да те не питају о Русији. А и да ти Руси не замере да ниси учинио нешто што они мисле да је од интереса али против чега је Запад“.

        РИА Новости наводе да је Вучић у истом интервјуу подвукао да је Србија независна држава која самостално доноси своје одлуке, не питајући стране амбасадоре - као што је некада чинила - шта да напише у својим декларацијама, резолуцијама и другим актима.

        Агенција у овом контексту цитира следеће речи председника Србије:

        „Некада су о дневном реду седница владе прво реферисали одређеним амбасадама. О томе постоје службене белешке. И, тек потом су ишли на седнице владе. Мене би било срамота да сам у томе учествовао. Данас се поносим тиме што је Србија независна у доношењу својих одлука“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Hazar Erbe's picture
Hazar Erbe 18:45 10.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Од паметнијих треба учити. Па кад Путин каже за најновије америчке санкције, да ће оне значити корист за Русију, јер ће америчку мету Русију навести да се на најбољи начин одбрани, по аналогији треба и ми да поступимо, уместо што непрестано пружамо руку помирења. Дакле, нека НАПАДАЧ добро осети последице своје бахатости, па нек нас моли да ми укинемо наше противмере, а не да ми предлажемо оно што нападачу одговара. Српска историја је препуна поучних аналогија.
На крају Првог светског рата регент (касније краљ) Александар I, уместо да направи као сила ПОБЕДНИЦА проширену Краљевину Србију на територијама ПОРАЖЕНИХ сила Аустроугарске и Турске, које су у већини биле насељене српским живљем, подлегао је притиску своје масонске браће (краљ Александар I је тада био Гранд Командер српске масонерије) и направио државу са дотадашњим сатрапима Српства. Уместо очекиване хармоније у новоствореној ЗАЈЕДНИЧКОЈ држави Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца (потом Краљевини Југославији), добили смо ВЕЛЕИЗДАЈУ, ПОМОР Српства са усташким страшним ГЕНОЦИДНИМ покољима Срба и масовним уништењем српске имовине на почетку и током Другог светског рата.
На крају Другог светског рата, уместо да заврше на неком југословенском Нирберншком процесу, трећина усташа побеже ватиканским пацовским каналима у Шпанију и Аргентину, трећина их пресвуче униформе у партизанске, док је неке последице сносила само усташка боранија код Блајбурга и пред ткз. народним правосуђем. Ни говора о некој ПРАВЕДНОЈ КАЗНИ за оно усташко „трећину Срба закољи, трећину покатоличи а трећину ПРОТЕРАЈ“. И тако, док су Срби веровали белосветским фолирантима, мудровали и непрестано правили неке уступке у нади „да ће бити боље“, свима другима је заиста било БОЉЕ, осим Србима. Своје државе на српским ратним победама, српском етничком простору и српској грбачи направише и Хрвати и Словенци и БЈР Македонци и Монтенегрини, сад је скоро направише и Косметски Шиптари, траже своју и Бошњаци (зато им и смета Република Српска), само Срби добише Бадинтерову комисију, „Бљесак“ и „Олују“ и некажњеног кољача Насера Орића у околини Сребрнице. И ЧЕТИРИСТО ХИЉАДА протераних Срба из Хрватске.
Уместо казне, Хрватску примише још пре ДЕСЕТ година у ЕУ, док се за Србију, која непрестано испуњава све нове и нове услове, не зна ни да ли ће бити члан далеке 2030.г. Сасвим је логично да сада у Хрватској доминира нека патолошка мржња према Српству. А што и не би, кад Срби непрестано пружају руке помирења а за узврат добијају само нове ударце!?
Мало ли је била историјска превара са Бадинтеровом комисијом, где „административне линије“ између југословенских република постадоше преко ноћи „државне границе“, док је Слоба своје сараднике убеђивао „да је немогуће да угледан светски правник Бадинтер пресуди на нашу штету“. И Бадинтерова комисија је имала „саветодавни карактер“, па постала одлука на терену. Баш као што је на ЗАХТЕВ СРБИЈЕ, Међународни суд правде у Хагу ИЗРЕКАО СТАВ да шиптарска ткз. „Декларација о независности Косова“, КАО АКТ МИШЉЕЊА, није у супротности са међународним правом, а сорошијанска медијска машинерија то претворила у ПРИЗНАЊЕ ткз. „независности косовске државе“.
Нема никакве потребе да данашњи Срби било коме пружају руку помирења, јер историјске аналогије јасно показују да од тога неће бити никакве користи. Кад Србија, на овај или онај начин, призна ту „Репубљик е Косовес“, уследиће нови притисци и територијални захтеви, што је наук из новије историје. И Слоба је наивно поверовао оном „помоћниковом помоћнику“ Гелбарду, па новембра 1997.г. предао источни део дотадашње Републике Српске Крајине у руке Туђманове Хрватске. А као награду Слоба за то доби косметски шиптарски устанак у фебруару 1998.г. и хашку оптужницу као набеђени „балкански касапин“.
Дакле, следи наравоученије „У се и у своје кљусе“. Кад је то само „форма признавања реалности“, што онда да мењамо наш Устав? Очигледно им то треба да запечате отимање српског Косова и Метохије, да га случајно Срби не поврате у неким новим међународним околностима. Због тога, коме нешто треба, нека сам то и мења, ако може. А Срби треба да гледају своја посла, да економски ојачају, јер живе на најбољем парчету Планете, и да се спремају за оружану одбрану свог опстанка. Наравно у сарадњи са доказаним пријатељима, а не онима за које траже да их тако зову. „И НА ТАРАБИ ЈЕ НАЦРТАНА ОНА СТВАР, АЛИ ТО НИЈЕ ТА СТВАР!“

don_kihot's picture
don_kihot 21:22 10.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Ne mozete porediti poziciju Srbije sa Rusijom. A sto se Vucica tice, bilo bi lijepo da on lijepo izadje na televiziju i otvoreno kaze narodu cime je sve zaprijeceno Srbiji ako se zamrzne slucaj Kosova. Narodu treba otvoreno reci pa da znamo na cemu smo.

Slobodanka's picture
Slobodanka 19:03 10.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Na čijim se kolima voziš, njegove i konje hvali.
Najveći hvalisavci su uvek najveće kukavice.
Želite li da se o Vama dobro misli? Nemojte o sebi dobro govoriti.
Nije lepo kad se hvališ, a još gore kad nemaš čime da se pohvališ.

milovan's picture
milovan 22:02 10.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Slobodanka*! Jadno je stado, ako mu je pastir ovca.

Vučko Aleksić's picture
Vučko Aleksić 19:07 10.08.2017.

 • +4
Voting is closed.

Državni vrh Rusije ima dobro mišljenje o rukovodstvu Srbije i to je fakat. Srbi vole Rusiju i zato što im se ne meša u unutrašnje stvari, zato su veze sa Rusijom neraskidive a što nam veze nisu još tešnje razlog su objektivne okolonosti, nepovoljne i za Rusiju i za Srbiju.

raikkonen1's picture
raikkonen1 21:01 10.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

vuckooooo..od ovog prchatog babuna zeluudac mi prooraadi od muke..prrrrrrrrrrrrr..

Slobodanka's picture
Slobodanka 22:00 10.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Opet smo ZAMORČIĆI !!! S obzirom da je a.v. rekao da će pre kraja godine izneti mišljenje o KIM to izgleda znači da će veliki eksperiment nad nama trajati nekoliko meseci.

Хибридни експерименти против Срба, ДАРПА и Вучић - Павел БОГДАНОВ - авг 7, 2017

У Србији се спроводи експеримент, који чини један од сегмената хибридног рата. Иза експеримента стоји Пентагон, односно ДАРПА (Defense Advanced Research Projects Agency) – агенција Министарства одбране САД одговорна за развој нових технологија. Експеримент се састоји у емитовању микроталаса различитих фреквенција и распршивањем одговарајућих супстанци у ваздух. Ефекти се побољшавају медијским манипулацијама, најчешће понављањем одређеног текста, а све с циљем изазивања апатије и осећаја беспомоћности код циљане групе. Специфично дизајнирани постови, поруке, уопште, коментари на друштвеним мрежама, разарају когнитивне могућности, нарочито код младих којима се у подсвест усађује тематика коју је лично Вучић промовисао у „ауторском“ тексту објављеном у листу Блиц 24. јула ове године...
...Ако би се резултати експеримента који се спроводи у Србији показали као успешни, експеримент би се одмах имплементирао на Русију. Пројекат ДАРПА под називом „Наративне мреже“ прати резултате манипулација, што има за циљ проучавање како приповедање утиче на људску спознају и понашање. Резултати се планирају применити у међународном безбедносном контексту.

На пример, у тексту „Зашто нам је потребан унутрашњи дијалог о Косову“ Вучић делегира тешке и стратешке теме, што представља испитивање реакције становништва. Тај текст је „пробни балон“ за наредни текст, који је Вучић такође добио од својих ментора, а тек га кани објавити. ДАРПА жели унапредити алгоритамски модел, односно утврдити зашто се неким текстовима и причама верује а другима не, и које теме би могле мобилисати јавност а зашто друге то не могу. Зато се Србима кроз Вучића указује на потребу промене свести и идентитета, као и да је неопходно да се Срби одрекну прошлости у име будућности. Утицај на друштвене мреже, психолошке операције, укратко, све наведене активности су у функцији ефикасне пропаганде. ДАРПА испитује могућеност коришћења личних рачунара и смарт телевизора у исте сврхе помоћу злонамерних софтвера којима се нападају њихови корисници, односно циљани умови.

Стога се очекује да реакције на Вучићеве ставове, потпуно некоректне према властитом народу, изостану, а Вучић ће по налогу ментора ићи даље у уступању Косова и природних ресурса Србије...

Вучићеви интелектуалци попут Душана Ковачевића подржавају дијалог о Косову а не дијалог са Косовом, те Вучић пун елана иде у другу фазу – издаја, завршни чин. Његови ботови прате социјалне мреже и за потребе оперативаца неокона праве анализе достигнућа у измени свести и идентитета српског народа. Зато је Вучићев говор поводом Дана сећања који је 4. августа одржао у Ветернику лицемеран, јер он предано ради на убијању сећања код Срба...

...Зна Москва за кога Вучић ради. А нека Вучић и његови ментори добро процене да ли су Србе довољно анестезирали.
Ceo tekst:
http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/politika/hibridni-eksperimen...

Посматрач's picture
Посматрач 20:44 10.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Нема везе шта он прича за јавност.
Ствар је спремна за објављивање.
Сви медији усиљено форсирају причу о КиМ и сви медији имају дневно бар 3 чланка о Вучићевим посраним изјавама.
Србе кувају и српски и несрпски медији и проамерички и просрпски и проруски портали.
Не можеш отворити ниједне новине а да не наиђеш на пар ударних текстова о Вучићу.
Коментатори се искидаше од коментарисања, Вучић се искида од подјебавања, медији се искидаше од објављивања, а...
нико пушку да узме!
Предлажем да скратимо муке и да не пролазимо кроз ново кување већ 17. пут у задњих 17 година и прескочимо ово узалудно време до краја године.
Идите на пецање!
И ви из медија и српски народ и српски коментатори и српски туристи који су се листом сјурцали у Грчку, Турску, Црну Гору и Хрватску да сунчају дупета док Вучић сеири.
Не вређајте се. Немате више шта да повређујете, немате више кога да повредите јер српски мозгови су пребарени и спремни за стављање у флаше за каснију употребу.
Ваша здрава памет је давно ударила главом о зид.
Сигуран сам да сви схватате да су све ове изјаве квислинга Вучића само нека непотребна психолошка припрема за признавање КиМ као државе албанаца. Нема потребе за тим изјавама. Посао је завршен. Може и данас да призна Косова државу и биће исто као што ће бити када то уради кроз који месец.
А када дође до тога, онда ће "опозиција" и позиција изаћи на мирне демократске шетње, шетаће недељ дана и отићи на ...отиће у пм, као и обично.
Педери сједне стране улице, нови кандидати средином улице, а непедери десном страном улице.
Медији ће писати о изузетно фер демонстрацијама, писаће да је народ поручио Вучићу шта мисли о њему, да је сдесне стране носио погрдне транспаренте Вучићу педеру, али тај исти транспарент су носили, али споносом, и они са леве стране улице, Вучић ће заплакати пред свима, јер до сада само то није урадио, и изјавити да је нажалост одлука Србије да се призна Косова држава!
Нек ме јебе цео свет ако не буде овако.
Заносио сам се мишљу да одем у ајдуке, иако не могу да ходам више од дваес метери а да се не одморим бар десет минута.
Мислио сам - ето, можда ће ме народ подржати!
Ипак сам морао да схватим истину.
Народ би мене премлатио усраном мотком.
Зато што сам слаб, а неког мора да премлати.
Оне које треба да премлати, или се устручава или неће.

Sloba's picture
Sloba 04:40 11.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Srbi su odavno postali degenerici, i takvi narodi su osudjeni na unistenje.

Kako se postaje degenerik?

Kada vise nisi u stanju da vidis i da branis svoje sopstvene interese, ti si postao degenerik.

milovan's picture
milovan 21:46 10.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Vucic je resio da mu ime postane besmrtno- k'o Brankovicu!

misko's picture
misko 23:35 10.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Ne nalazi se srbija pod pritiskom ON se nalazi pod pritiskom, uskoro ce morati da se odluci na koju stolicu ce da sedne, ja mu savetujem SRPSKU da bira, inace se nece nanositi glave kao i SVA ostala bagra pren njega. Uskoro ce grabulje da rade ovde za sve agente antisrpske politrike u beogradu do sada i OD SADA .SAMO NEKA PROBA DA MENJA USTAV I DA TRGUJE SA KOSOVOM JEBACE MU MATER OVAJ NAROD ZA SVE ONE GOVNARE PRE NJEGA I ZA NJEGA SAMOGA LJDIMA JE OVDE PUN KURAC LAGANJA VISE I MISLIM DA CE IM SADA PUCI FILM DA NE PRICAMO O ROPSKOM STATUSU RADNE SNAGE KOJI SU OCUTALI SA NADOM DA CE IPAK NEKAKO DA SE MIRNO IZVUCEMO IZ OVOG GLIBA.AKO KRENE DA PRODAJE KOSOVO IMACE NEREDE I TO OZBILJNE NEREDE MA NECE MU POMOCI NI ARMIJA NI POLICIJA STO PUTA DA SU VECE.DA NE PRICAM KAKO CE SE TOME PRIKLJUCITI I SVI NJEGOVI POLITICKI NEPRIJATELJI STAJACE SAM PROTIV NARODA I STRANE AGENTURE TO JE SIGURNO.ZA SADA VUCICA NA VLASTI DRZI JEDINO OBECANJE DA NECE TRGOVATI SA NASIM NACIONALNIM INTERESIMA A VREME PROLAZI.VIDECEMO STA CE ODLUCITI ALI TESKO DA CE MOCI DA TRGUJE ISPOD STOLA.

camil's picture
camil 01:03 11.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Шта да седне,,,,,, он је зрео да стоји на столици,,,

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 03:11 11.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Ne nalazi se srbija pod pritiskom ON se nalazi pod pritiskom,...
------------

Svaka chast! Ti imash moch mishljenja.
Da se Srbija nalazi pod protiskom, bili bi iznesheni uslovi pod kojima mora da uradi to i to.

Morao je da JAVNO iznese:

1. Ko Srbiju pritiska (Ime drzhave, ili svetske vojne ili politichke organizacije)
2. Shta se od Srbije trazhi (kakva vrsta ultimatuma ili ucene je u pitanju)
3. Shta Srbija dobija zauzvrat (ukoliko ispuni date uslove, kakvu korist ima NAROD)
4. Shta narod gubi (U sluchaju da ne prihvate ultimatume, shat Srbija GUBI

Kako nishta od ovoga nije naveo, treba ga tuzhiti za izdaju!

Додај коментар