МЕДВЕДЕВ: Русија никоме неће дозволити да је заплаши или дезоријентише

Нова порука руског председника Американцима поводом антиракетног штита

  • Путин, у једном тв-интервјуу, одбио да прогнозира да ли ће председнички избори (заказани за 4. март) бити завршени већ у првом кругу или ће, можда, бити потребна два

          РУСИЈА ће на међународној арени наступати водећи рачуна о сопственим инересима и никоме неће дозволити да је заплаши – изјавио је њен председник Дмитриј Медведев.

          «Ми не смемо дозволити да нас ико заплаши или доведе у ситуацију да се запетљамо. За то је потребно да имамо и јасан циљ према којем идемо. Ако са нама покушају `на силу` - узвратићемо, ако буду имали уши за оно што нас брине, у том случају можемо разговарати и радити заједно», изјавио је Медведев, не кријући превише да су његове речи у доброј мери упућене САД  поводом спора између две земље око америчког глобалног антиракетног штита.

          Медведева, после избора Владимира Путина за председника Русије, чека премијерски мандат. Утолико мање изненађује што је изјавио да је досадашњи политички систем Русије `потрошен` и да га треба заменити.

          „Ми смо већ фактички ушли у нови стадијум развоја политичког систем. Само, не под притиском било каквих митинга протеста. Митинзи су само пена људског незадовољства. Промене су већ почеле зато што ће се наше друштво са променама у политичком систему брже развијати“, нагласио је Медведев.

          Готово истовремено са огласио и Путин, рекавши, у једном тв-интервјуу, да не жели да прогнозира да ли ће председнички избори (заказани за 4. март) бити завршени већ у првом кругу или ће, можда, бити потребна два.

 

Наришкин кандидат Кремља за председника Државне Думе

          Руска владајућа партија Јединствена Русија кандидовала је шефа кабинета Дмитрија Медведева, Сергеја Наришкина, за новог председника државне Думе.

          Наришкин (57), близак сарадник премијера Владимира Путина, чија се номинација очекивала, преузеће дужност од Бориса Гризлова, који се повукао како би ублажио критике јавности да су парламентарни избори 4. децембра били намештени у корист Јединствене Русије.

          Наришкин, као и Путин рођен је Санкт Петербургу, а 80-тих је радио као отправник послова за економска питања у совјетској амбасади у Белгији.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари