ЧЕПУРИН: Државни врх Србије рекао Шојгуу да земљу неће водити у НАТО

МОСКВА СПРЕМНА ДА И ДАЉЕ СТРПЉИВО И ДОСЛЕДНО ПОДРЖАВА СРБИЈУ ПОВОДОМ КОСОВА

         ДРЖАВНИ врх Србије пренео је министрау одбране Руске Федерације Сергеју Шојгуу да не води земљу у НАТО и да то и не намерава – открио је амбасадор РФ у Београду Александар Чепурин.

         „Ако ме питате да ли то задовољава Русе - одговор је да. Југославија је готово пола века била неутрална држава. Сматрамо да за Србију нема никаквог смисла да буде чланица НАТО”, рекао је амбасадор Русије Александар Чепурин за НИН.

         Чепурин је навео да ће српски део гасовода Јужни ток бити финансиран из руског кредита, а рефундиран од транзита гаса и профита компаније Јужни ток Србија.

         Услови кредита ће бити повољни. Није тачно, нагласио је, да ћемо ми одредити цену и сами пумпати гас, ми предлажемо изградњу компресорских станица, складишта гаса. Зорана Михајловић ће потписивати документа везана за Јужни ток.

         Поводом локалних избора на Косову, Чепурин је навео да је важно да Срби који живе у централној Србији буду солидарни са Србима са Косова и да је потребно је пронаћи прихватљиво решење и за једне и за друге.

         „Русија је спремна да стрпљиво и доследно подржава Србију. Али, погрешно је размишљати да ће Русија на неки магичан начин сама да реши ово питање”, рекоа је Чепурин.

         (Извор: Бета, НИН)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари