ЋУРКИН: Фарисеји, не режирајте само остварење својих геополитичких циљева

СТАЛНИ ПРЕДСТАВНИК РУСИЈЕ У УН ВИТАЛИЈ ЋУРКИН

ПОСЛЕ ГЛАСАЊА У СБ О СИРИЈИ КРИТИКОВАО ВОДЕЋЕ ЗАПАДНЕ ЗЕМЉЕ

  • Виталиј Ћуркин позвао Запад да заустави даљу милитаризацију сиријске кризе, уместо што подстиче активирање екстремистичких и терористичких групација
  • Упозорио: да су водеће западне земље конфликт осудиле на ескалацију и да је конфликт зато добио трагичне резмере

        РАЧУНИЦЕ да се Савет Безбедности ОУН искористи за реализацију наметање политичких схема сувереним државама неће проћи.

        Уместо што се баве грубим инсинуацијама на рачун Русије, која током читавог трајања конфликта у Сирији ни на минуту није смањивала напоре за политичко регулисање кризе, пружајући кључну подршку мисији Кофи Анана, западни чланови Савета, који су данас наступали са пеприхватљивим и недостојним изјавама, могли би да учине бар нешто што би допринело успостављању дијалога међу сиријским странама - да не допусте даљу милитаризацију сиријске кризе, уместо што подстичу активирање екстремистичких и терористичких групација.

        Ови фарисеји који немају ништа заједничко са интересима сиријског народа, режирају властите геополитичке задатке. Они су, у суштини, конфликт осудили на ескалацију, па је конфликт добио трагичне резмере.

        Предложени пројекат резолуције, који је стављен на гласање, одликује се крајњом једностраношћу.

        Претње притисцима и санкцијама адресиране су искључиво влади Сирије. То у корену противречи духу женевског документа и не одражава реалност данашње ситуације у тој земљи.

        Посебно је двосмислена таква линија у светлу терористичког акта који је изазвао велику буку, а догодио се јуче у Дамаску.

        Завршни документ Женевске конференције је основа за даље деловање Специјалног изасланика (Кофи Анана), а треба да га се придржавају и сви одговорни чланови међународне заједнице, као и сукобљене стране у Сирији.  

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари