МОСКВА: Морају се зауставити напади терориста на сакралних објекте у Сирији

НА УДАРУ НИСУ САМО ХРИШЋАНСКИ СВЕШТЕНИЦИ, ВЕЋ И МУСЛИМАНСКИ

- ОНИ КОЈИ ПОЗИВАЈУ НА ПРЕКИД НАСИЉА

Константин Долгов

        „АГРЕСИВНЕ радње терориста против сакралних објеката и свештеника морају се зауставити. То је важно и за стварање одговарајуће атмосфере пред сазивање међународне конференције о Сирији у Женеви 22. јануара 2014. године“, наводи се у саопштењу департмана за информисање и медије Министарства иностраних послова Русије.

        У њему се истиче да из Сирије све чешће стижу вести о томе да су „екстремистичке наоружане формације умногоме подредиле свој рад распиривању међуетничке и међуконфесионалне мржње“.

        Руски МИП је указао на овај проблем регионалним и међународним партнерима који учествују у решавању ситуације у Сирији, као и руководиоцима међународних хуманитарних организација.

        Овлашћени представник руског МИП за људска права, демократију и владавину права Константин Долгов је у интервјуу за агенцију РИА Новости истакао да Москва позива Високи комесаријат УН за људска права да реагује на нападе терориста на свештенике у Сирији.

        „Таквим нападима су изложени не само хришћански храмови и свештеници, већ и муслимански. Нарочито они који позивају на прекид насиља“ - казао је Долгов.

        У коментару се наводе напади терориста. Тако је 26. новембра минобацачком нападу била изложена Велика џамија (Омајадска џамија) у историјском центру Дамаска, услед којег је погинуло четворо, а рањено 26. људи. Сви страдали су се враћали с молитве.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари