Зачуђена чак и Дел Понтеова која је много допринела антисрпској политици Хага

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ ТРАЖИ

ДА ТРИБУНАЛ БУДЕ ЗАТВОРЕН „СТРОГО У ПРЕВИЂЕНОМ РОКУ“

         ХАШКИ трибунал је ослобађањем хрватских генерала Анте Готовине и Младена Маркача поново довео у сумњу своју непристрасност.

         У званичном коментару Министарства иностраних послова РФ (Департмана за информације и штампу) се наглашава:

         „Жалбено веће Хашког трибунала ослободило је 16. новембра генерале хрватске армије А. Готовину и М. Маркача које је тај исти Трибунал у априлу 2011. осудио на 24 и 18 година затвора због злочина против човечности, ратних злочина, масовних убистава, репресије, депортације српског становништва и унишавања његове имовине.   

         Донета пресуда поново доводи у сумњу декларисану објективност и непристрасност Хашког трибунала. На жалост, принуђени смо да констатујемо да Трибунал није успео да постане истински непристрасан орган међународног правосуђа, нити да има једнак однос према свим странама у конфиликту на територији Југославије.

         Судећи према извештајима медија, пресуда је изазвала чуђење чак и бившег тужиоца Хашког трибунала К. дел Понте која је све време давала свој суштински „допринос“ формирању једностране антисрпске политике Хашког трибунала.  

         Проблематичност одлуке потврдило је и то шту двојица од пет судија одбила да та њу дају свбој глас.

         Русија потврђује свој чврст став да рад Хашког трибунала треба да престане строго у року који је предвиђен рeзолуцијом Савета Безбедности ОУН 1996. године“.   

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари