Москва видела Руски марш

ОБЈАВИЛИ ДА ЖЕЛЕ ДА ЖИВЕ У ЗЕМЉИ ЧИЈА ЈЕ ВЛАДА ОДГОВОРНА ПРЕД РУСКОМ НАЦИЈОМ

  • Руски националисти у престоници и неколико других великих градова организовали маршеве и митинге
  • Главни говорник у Москви био Сергеј Бабурин који је рекао: Наши преци су пре 400 година – предвођени Мињином и Пожарским – из Кремља истерали пољске окупаторе. На нама је данас да их будемо достојни и да истерамо западнизам који је зацарио у нашој власти. На челу Руског марша треба да буду руски председник државе и руска влада”

         ХИЉАДЕ руских националиста – полиција је саопштила „око 6000”, а они са их је било 20-25 хиљада - промарширале су данас Москвом.

         Свој излазак на улице – носећи углавном царске заставе - назвали су „Руским маршем”. По његовом завршетку, одржали су митинг.

         Кључна фигура митинга био је Сергеј Бабурин, лидер Руског општенародног савеза. Он је окупљенима, поред осталог, рекао: „Дошло је време да се истера западнизам из руске власти. Наши преци су пре 400 година – предвођени Мињином и Пожарским – из Кремља истерали пољске окупаторе. На нама је данас да буде достојни Мињина и Пожарског и да истерамо западнизам који је зацарио у нашој власти. Уверен сам да ће доћи време кад ће се Руском маршу прикључити све партије. На челу Руског марша треба да буду руски председник државе и руска влада”.

         Бабурин је оценио да су данас у центру Москве били и инационалисти који су за социјализам и они који сматрају да лњеиново мумифицирано тело треба уклонити из маузолеја на Црвеном тргу.

         На митингу је говорио и глумац Александар Михајлов, рекавши: „Ми нисмо слободни. Наша села су на коленима. Руске културе је све мање. Нестаје руска народна песма која је исто што и мајчино млеко. А ипак се Русија перпорађа”.

         За `уклањање Лењина` изјаснио се и православни националиста Михаил Налимов.

         „Та хидра је допузала у Русију пре сто година – рекао је Налимов – и убила нашег цара. У земљи неће бити јединства док год лењин лежи на Црвеном тргу. Русија нема савезника осим Бога!”

         Владимир Тор прво је поставио питање „има ли смисла Русија без Руса”, па подвукао: „Желим да живим у земљи чија је влада одговорна пред руском нацијом”.

         Најемотивнији је био Иван Миронов: „Почистићемо све – и кремљад и либерасте! Освајајте трибине, освајајте тргове”.

         Руски националисти су сличне акције извели и у неколико других великих градова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари