„Не једите америчке хамбургере, и без црва - то није наша храна“

ГЛАВНИ САНИТАРНИ ЛЕКАР РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ГЕНАДИЈ ОНИШЕНКО

АПЕЛОВАО НА СУНАРОДНИКЕ

  • Све почело од тога што је једна жена у хамбургеру (у McDonald's на југу Москве) пронашла црве...

        ГЛАВНИ санитарни лекар Русије Генадиј Онишћенко  позвао је сународнике да уопште не једу „америчке сендвиче“ - хамбургере и чизбургере.

        При том је био јасан и резолутан: „Не једите и зато што то уопште није наша храна“.

        Онишћенко се огласио након што је руски радио Комерсант FМ објавио да је у једном од McDonald's на југу Москве једна жена у свом хамбургеру пронашла црве. Одмах су јој вратили новац, али то ипак „није надокнадило душевни бол“.  

        Да га неко не би погрешмо разумео, Онишћенко је додао да хамбургере - чак и без црва - не треба јести. Па подвукао: „Та храна - није наша“.

        „Оштећени треба да нам се званично обрати. Уколико информација буде  потврђена, предузећемо најоштрије мере, овим поводом, наравно, у оквиру закона“ - рекао је главни санитарни лекар Русије.

        Он је додао да оштећена странка не само треба да добије своје паре назад, већ и да јој се компензују стрес и „душевни бол“. И насгласио: „Купујући такав хамбургер, дозволите ми да то назовем храном, та жена није претпостављала да ће тамо бити присутни неки додатни живи створови у виду црва“.

        Главни санитарни лекар Русије већ је, иначе, позивао Русе да не једу ни суши. Уз објашњење: да је сирова риба „изложена инвазији црва“ и може да буде опасна по здравље.

        Истовремено се огласила и Управа Руске Федерације за санитарно-епидемиолошку контролу и надзор која је објавила да се спрема да провери „кривца“(који је посетиоцима продавао црвљиве хамбургере) и макар још један од московких ресторана McDonald's.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари