Није у питању само Шешељ већ и међународно право и мандат СБ УН

Одговор Александра Конузина на питање: како ће Русија помоћи Србији у случају Шешеља?

* Изненађује ме што је питање о томе како да се помогне Шешељу постављено мени, а не представницима одговарајућих званичних ресора и бројних међународних организација. Дотичне су, изгледа, потпуно заузете најбитнијим за њих питањем одређених мањина

         АМБАСАДОР Руске Федерације у Србији - Александар Васиљевич Конузин – одговорио је, у интервјуу НИН-у, како ће Русија помоћи Србији у случају Војислава Шешеља?

         - Иза сваког судског поступка стоје конкретни људи. У овом случају ипак није реч о Војиславу Шешељу, већ о општим нормама и принципима вршења правосуђа, поготову међународног, на основу мандата СБ УН, и о поштовању људских права – одговорио је амбасадор Конузин.

         Па наставио: „Било која особа, Шешељ или неко други, има право да се њен предмет размотри у разумном року.Размислите: човек се налази у затвору већ девет година, а судска одлука још није донета. Изненађује ме то што је питање о томе како да се помогне Шешељу постављено мени, а не представницима одговарајућих званичних ресора и бројних међународних организација. Дотичне су, изгледа, потпуно заузете најбитнијим за њих питањем одређених мањина.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари