Путин долази на Камеронов позив, а присуствоваће надметању џудиста

РУСИЈУ ЋЕ НА ОТВАРАЊУ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА ПРЕДСТАВЉАТИ ПРЕМИЈЕР ДМИТРИЈ МЕДВЕДЕВ

        РУСКИ председник Владимир Путин путије у Лондон у време Олимпијаде, али - у приватну посету.

        Боравак у главном граду Велике Британије руски лидер ће искористити да посети неко од званичних такмичења у џудоу планираних за 1. и 2. август.  

        - Ништа друго нема у програму посете председника Руисје - саопштио је извор из Кремља, не искључујући могућност  Путиновог сусрета са британским премијером Дејвидом Камероном и друге догађаје.

        Руска делегација у Лондону бројаће 805 људи. Спортиста ће бити нешто више од пола - 436. У екипи је 208 мушкараца 228 жена.

        Ово значи да ће Руса на Олимпијади 2012 бити нешто мање него пре четири године у Пекингу. Јер, тада је репрезентација РФ имала 874 чланова.

        Путим, иначе, има намеру да се лично увери како живи олимпијска репрезентација Русије у Великој Британији. Он је  за време самита G-8 обећао да ће допутовати у Лондон, а позвао га је британски премијер.

        Русију ће на Олимпијским играма, у неку руку, представљати премијер Дмитриј Медведев.

        Његова представница за штампу Наталија Тимакова саопштила је да ће он бити на челу руске олимпијске делегације у Лондону. У програму његове посете предвиђено присуство званичном пријему у Бакингемској палати, посета Олимпијском селу, где живе руски спортисти. Осим тога, председник руске владе ће посетити један од спортских догађаја који је планиран тих дана.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари