Путин на челу комисије за стратешки развој руске енергетике

ОДГОВОРНИ СЕКРЕТАР КОМИСИЈЕ ПОСТАО ПРВИ ЧОВЕК НАФТНЕ КОМПАНИЈЕ «РОСЊЕФТ» ИГОР СЕЧИН

         РУСКИ председник Владимир Путин указом је формирао Комисију за питања стратегије развоја енергетског комплекса и еколошку безбедност.

         Ова стратешки важна комисија функционисаће при шефу руске државе, а сам Путин ће јој бити на челу. Њен одговорни секретар – што такође није нимало случајно – постао је први човек нафтне компаније «Росњефт» Игор Сечин.

         У тексту указа се наглашава да ће комисија координирати развој горивно-енергетског комплекса, индустријску, енергетску и еколошку безбедност и бригу о минерално-сировинској бази Русије. У њеној надлежности ће бити и `разматрање предлога структурних преображаја у горивно-енергетском комплексу`, разрада мера за модернизацију капацитета рафинерија и постројења гасне индустрије, претресање програма развоја националне електропривреде и мреже нафтовода и гасовода.

         У састав Комисије су, поред осталих, ушли и први човек Лукоила В. Алекперов,генерални директор Гаспромњефти А. Дјуков, генерални директор Росатома С.Киријенко, председник Управе Гаспрома А. Милер, министри финансија и енергетике – А. Силуанов и А. Новак, директор државних железница В. Јакуњин и још 20-ак личности које су начелу великих компанија и државних институција.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари