ПУТИН: Русија је добро и сигурно почела 2012.

ПРОИЗВОДЊА У РУСИЈИ ПОРАСЛА БЕЗМАЛО 5 ОДСТО,

А ИНФЛАЦИЈА СЕ ПРЕПОЛОВИЛА

        РУСИЈА је током последње године повећала индустријску производњу за 4,9 одсто - указао је Владимир Путин на заседању владе.

        У фебруару је раст производње - саопштио је Путин - био чак 6,5 одсто, па нагласио: „Русија је добро и сигурно почела 2012. годину. Наш задатак је да одржимо и ојачамо овај позитивни вектор развоја“ - изјавио је председник владе Русије Владимир Путин.

        Према Путиновим речима, током протекле године порасле су инвестиције у основни капитал руских предузећа за 15,4 одсто.

        „За јануар и фебруар смо изградили 5,9 милиона квадратних метара стамбеног простора, што је 13 одство више него у прошлој години“ - истакао је Путин.

        Председник владе је подсетио да је инфлација у прва два месеца 2012. гоидне износила 1,2 одсто, а у истом периоду лане 3,17 одсто. Такође је снижена незапосленост - са 5,7 милиона људи у 2011. г. на 4,8 милиона у овом тренутку.

        Премијер Руске Федерације Владимир Путин је на седници владе своје упозорио да предузећа војно-индустријског и одбрамбеног комплекса која нису ангажована у обнови и новом наоружању руске армије, не треба препустити судбини.

        „Потрудите се да конкретна предузећа не остану без посла кад изгубе државне поруџбине а док њихова модернизација још није почела. У таквом стању не смемо оставити радне колективе“ - рекао је Путин.

        Позив премијера се чуо као одговор на речи вршиоца дужности министра индустрије и трговине Дениса Мантурова који је рекао да се модернизација неће одностити на предузећа која не учествују у реализацији државног програма наоружавања.

        Путин је предложио овом министарству да заједно са министарствима за економски развој, здравство и социјалну заштиту изврше поновно профилисање оваквих фабрика и у њима реше питања социјалног карактера.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари