Путин трећи пут председник Русије!

ПОСЛЕ ПРЕБРОЈАНИХ ГЛАСОВА СА 15 ОДСТО БИРАЛИШТА,

РУСКИ ЛИДЕР УБЕДЉИВО ВОДИ СА 62 ОДСТО ОСВОЈЕНИХ ГЛАСОВА

  • Дргуопласирани биће лидер руских комуниста Генадиј Зјуганов, трећи - милијардер-либерал Михаил Прохоров, а четврти - Владимир Жириновски
  • Шеф Путиновог изборног штаба, Станислав Говорухин,  оценио да су ови председнички избори били „најчистији и најпоштенији избори у целој историји Русије“
  • Путинове присталице већ преплавиле центар Москве и славе победу у првом кругу

        ТАЧНО према очекивањима: Владимир Владимирович Путин сигурно побеђује на председничким изборима у Русији и добија трећи мандат шефа државе који ће трајати шест година.

        После пребројаних гласова са 15 одсто биралишта, он убедљиво води са 62 одсто освојених гласова! На другом место је - такође према очекивањима - лидер руских комуниста Генадиј Зјуганов са нешто мање од 18 одсто гласова.

        На трећем месту је - бар привремено - Владимир Жириновски. Са нешто преко осам одсто, а на четвртом - милијардер Михаил Прохоров - са око 7,5 одсто. Међутим, кад буду пребројани гласови у Москви и Санкт Петербургу - сасвим је могуће да ће се прохоров пробити на трећу позицију.

        Последње месту у „председничкој трци“ резервисано је за лидера праведне Русије Сергеја Миронова. Он засад добија око 3,5 одсто гласова.

        На изборе је изашло, према неофицијелним подацима, 66.012.179 бирача, а и резултати егзит-пол мерења потврђују сигурну и убедљиву победу Владимира Путина. Јер, ту је редослад овакав: Путин - 58,3, Зјуганов - 17,7, Прохоров - 9,2, Жириновски - 8,5 и Миронов - 4,8 одсто.

        Шеф Путиновог изборног штаба, светски познати филсмки режисер Станислав Говорухин, изјавио је: „Све протиче добро и чисто, можда чак и боље него што се очекивало. Ово потврђују и страни посматрачи. Тврдње да је нерегуларности било нису убедљиве. Чак и да их је хиљаду - то не би ништа посебно значило јер би то било - један проценат!“

        Говорухин је оценио да су ови председнички бизори били „најчистији и најпоштенији избори у целој историји Русије“.

        Иначе, могуће је да ће руска Централна изборна комисија - због убацивања у гласачке кутије неколико стотина ласжних листића поништити гласање на једном бирачком месту у Дагестану.

        Путинове присталице већ су преплавиле центар Москве и на мањежном тргу почињу да славе Путинову победу у првом кругу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари