ПУТИН: У оваквом свету Русија свој барут мора увек држати сувим

У РУСИЈИ ПОЧЕЛИ МАНЕВРИ „КАВКАЗ-2012” КОЈИ ЋЕ ПОТРАЈАТИ ДО 22. СЕПТЕМБРА

  • Командно-штабне вежбе истовремено на неколико полигона и у акваторији Црног и Каспијског мора
  • Планирано је гађање оперативно-тактичким ракетним комплексима „Искандер“, лансирање крилатих ракета ваздушног и морског базирања

         СТРАТЕШКИ командно-штапски маневри „Кавказ-2012“  - у којима учествује 8 хиљада војника и официра, више од 200 тенкова и оклопних транспортера, 100 артиљеријских оруђа и 10 ратних бродова - почели су на југу Русије.

         Маневри ће потрајати до 22. септембра и имати две етапе са извршавањем практичних задатака на неколико полигона и у акваторији Црног и Каспијског мора.

         Планирано је гађање оперативно-тактичким ракетним комплексима „Искандер“, лансирање крилатих ракета ваздушног и морског базирања.

         Учесницима маневара се обратио шеф државе Владимир Путин који их је упозорио:  да Русија – с обзиром на раширену праксу примене силе у међународним односима – „свој барут мора стално држати сувим”.

         „Желим да знате да ћемо и даље јачати одбрамбену способност земље и опремати армију најмодернијом техником. Јер, видите шта се догађа у свету и како се, на жалост, повећава примена силе у међународним пословима. Управо зато наш барут мора увек бити сув” - подвукао је руски лидер.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари