ПУТИН: Финска уласком у НАТО може да погорша односе са Русијом

РУСКИ ЛИДЕР ПОРУЧИО СЕВЕРНИМ СУСЕДИМА: ШТА ЋЕ ВАМ ДА БУДЕТЕ НА НАШЕМ НИШАНУ?

         НЕГАТИВНА реакција Русије на могући улазак Финске у НАТО, долази отуда што НАТО може да одлучи да на територији те земље постави нека наоружања, а Москва ће у том случају морати да одговори, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

         Шеф руске државе је овакво упозорење учинио јавним после разговора са председником Финске Саули Нинистом. А  прилику му је дала једна финска новинарка која га је замолила  да објасни речи начелника генералштаба Оружаних снага Русије, генерала Николаја Макарова да су могуће негативне последице у односима између Русије и Финске уколико та земља уђе у НАТО.

         „Учешће било које земље у војним блоковима у извесној мери лишава такву земљу суверенитета јер део суверенитета преноси на ниво међународне организације” - додао је Путин.

         Он је истакао да у случају да Финска уђе у НТО део доношења одлука биће пренет на ту војну организацију.

         „Уколико, рецимо, буде на дневном реду питање постављања неких ударних комплекса или нечег што може да прети нашој безбедности, наравно да ће то изазвати реакцију Русије, а Финска ће нам, као и у случају виза, рећи да ништа не може да учини. Међутим, Русија ће обезбедити одговарајуће мере. Што ће то и вама и нама?” - био је јасан Путин.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари