Путин председничку легитимацију добија у мају

НЕЗНАТНО ЋЕ СЕ РАЗЛИКОВАТИ ОД ЛЕГИТИМАЦИЈЕ МЕДВЕДЕВА,

А ИЗРАДА КОШТАЛА МАЊЕ ОД 2.500 ЕВРА

        ЦЕНА коштања легитимације председника Руске Федерације коју ће шеф Централне изборне комисије Владимир Чуров уручити изабраном председнику Владимиру Путину биће знатно испод 100 хиљада рубаља (2.500 евра).

        Конкурс за њену израду се није расписивао, саопштио је новинарима секретар ЦИК Николај Конкин.

        „Легитимација ће бити направљена уз поштовање свих параметара... вредност ће јој бити мања од 100 хиљада рубаља“ - рекао је Конкин.

        Он ипак није рекао тачно колико ће коштати. Секретар ЦИК је напоменуо да је комисија у мају 2011. године одлучила о изгледу легитимације председника Русије. Он је рекао да се ова одлука неће мењати и да се не планирају никакве измене.

        „Легитимација ће бити израђена у складу са постојећом одлуком о изгледу легитимације коју је ЦИК раније донео уз поштовање свих параметара“ - појаснио је Конкин. Он је смо додао да „никакав нацрт изгледа овог документа на заседању ЦИК неће бити разматран“.

        У ЦИК су само рекли да ће се легитимација Путина „незнатно разликовати од легитимације актуелног председника“. Али није саопштио каква ће бити разлика. Легитимација коју је добио председник Дмитриј Медведев је књижица тамнобордо боје и направљена је, наравно, у једном примерку. На њеним корицама је златни грб Русије и натпис: „Председник Руске Федерације“.

        Изабраном председнику легитимација се уручује или уочи церемоније ступања на дужност или непосредно после ње.

        Инаугурација Путина је заказана за 7. мај, а први пут ће на овој дужности новоизабрани председник бити, у складу са Уставом РФ, 6 година.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари